På 10-årsjubileet i 2016 satser man litt ekstra med hensyn til artister på hovedscenen.

– Smokie har vært den største konsertsuksessen i Millionfiskens ti år lange historie, sier Ronald Martinsen. – Etter at vi hadde dem på scenen i 2010 har vi fått utallige forespørsler fra alle aldersgrupper om å booke Smokie igjen, og nå var det en svært passende anledning, sier han.

Det britiske bandet turnerer over store deler av verden. Og nå igjen på Sjøvegan. Og dit kommer også et enda mer kjent band.

– Det britiske bandet Manfred Mann’s Earth Band er verdenskjent og legendarisk. Bandet gjør seg stadig bemerket med sine sterke sceneshow rundt om i hele verden, sier Martinsen.

Manfred Mann gjorde seg første gang bemerket allerede i 1964. I årene som fulgte hadde han flere store hits som «Pretty Flamingo» og «Mighty Quinn». Det var derfor ingen selvfølge at han skulle få enda en suksess når han etablerte det mer progressive Manfred Manns´s Earth Band.

De er blant de bandene som kompromissløst har holdt på uttrykket sitt, og opprettholdt en høy standard. Det er derfor et vitalt og energisk band som presenterer seg også i 2016.

– Vi er ikke lite stolte over å ha kapret Manfred Mann’s Earth Band til Millionfisken 2016, sier lederen i hovedkomitéen.

I fjor opptrådte de i Norge på Kraftfestivalen i Askim og på et utsolgt Rockefeller i Oslo. I år er det kun Millionfisken som får besøk i Norge.

Millionfisken arrangeres fra 30. juni til 3. juli. Millionfisken er en fiskekonkurranse med en total premiepott på over én million kroner. Men det er ikke bare en konkurranse, det legges også til rette for et rikt kulturelt tilbud der fastboende, besøkende og barn og ungdom kan oppleve lokale, nasjonale og internasjonale artister, utstillere, salgsboder, folkeliv, underholdning og bevertning i et maritimt miljø.

Smokie er endelig tilbake på Millionfisken. Pressefoto.
Ronald Martinsen