Fikk Natt&Dag-pris

Marit Victoria Wulff Andreassen fikk prisen for årets kunst i Stavanger.

Marit Victoria Wulff Andreassen  Foto: Janne Lea

kultur

Leserne av Natt & Dag i Stavanger har kåret Marit Victoria Wulff Andreassens utstilling Through the Woods på Stavanger kunstmuseum som fjorårets beste kunstopplevelse.

7. mars åpnet Marit Victoria Wulff Andreassen utstillingen, og flere anmeldere har snakket varmt om den i ettertid.


- Over all forventning

Reaksjonene på kunstner Marit Victoria Wulff Andreassens største utstilling er udelt positive.

 

I begrunnelsen heter det at:
De gjennomgående temaene i utstillingen var kropp, kjønn, seksualitet og identitet. Ramser man det opp på denne måten kan det fort høres kjedelig ut, på grensen til floskler. Ikke det at emnene er dèt, på ingen måte, men sånne konkrete og ofte politiserte knagger kan fort begrense kunst til å bare handle om det og ikke noe annet, noe det sjeldent gjør. Spesielt i Andreassens tilfelle gjør dette seg gjeldende. Hun er kunstner vi opplever som mer fabulerende, abstrakt og surrealistisk anlagt, enn politisk. I følge henne selv har hun også en uttalt filosofisk tilnærming til emnene. La oss også tilføre humoristisk. Hør bare på disse titlene: «Lommefitte» og «Julekuk-krans»! Hennes første museale presentasjon var omfattende i antall verk og tematikk og fortjener derfor NATT&DAGs Stavangerpris 2015!


- Mitt høydepunkt

Marit Victoria Wulff Andreassen har med seg det omstridte verket ”Velsignet rund” til sin hittil største utstilling.