Fredag ble det klart at Admiral P skal opptre under BAKgården 2016. 24. november slapp han sitt debutalbum "Selvtillit og Tro".

Admiralen til Bakgården

Admiral P, eller Philip Boardman som han egentlig heter, fikk sitt store gjennombrudd da han slapp ep-en Jobber Overtid, som inneholdt monsterhiten "Snakke litt". Låta ble nominert til en Spellemannpris og solgte til 13xplatina. Siden har hitene fulgt som perler på en snor, med låter som "Spinnvill", "Kallenavn", "Skakke Gi opp" og "Engel" med Nico D.

Festivalsjef Jan Santocono er fornøyd med denne bookingen.

– Admiral P skal delta på tv-suksessen "Hver gang vi møtes" i vår, og det vil ikke forbause meg om det er nettopp admiralen som kommer til å stå igjen som den store profilen, med de tøffeste versjonene, etter denne sesongen, slik som for eksempel OnklP gjorde etter forrige sesong av tv-programmet.

DumDum Boys kommer tilbake

Fredag ble det også klart at DumDum Boys er klare for BAKgården 2016. Med slagere som "Splitter Pine", "Englefjes" og "Enhørning" vil kvartetten fra Trondheim igjen finne plass på scenen. Bandet spilte på samme festival for fire år siden.

Santocono er strålende fornøyd.

– DumDum Boys er Norges beste band. Det har de vært gjennom 30 år. Egentlig ønsket vi å booke bandet året etter at de  holdt en fantastisk konsert i Bakgården i 2012, men selv om både publikum og vi har ønsket å få bandet tilbake, har det ikke klaffet før nå, sier Santocono.