Illios-festialen har reklamert med at fredagens forestillingen i storsalen i Kulturhuset er et av de mer omfattende og spennende prosjektene i Illios-festivalens historie. Likevel ble det ikke solgt én eneste billett til Salvatore Sciarrinos «Lohengrin».

Torsdag var gode råd dyre for festivalledelsen, som så seg nødt til å dele ut gratisbilletter til alle som vil ha.

- Dette er en såpass spektakulær forestilling at vi har lyst til at så mange som mulig får oppleve den. Lohengrin høstet gode kritikker da den nylig ble oppført i Stockholm, sier Hans Petter Vabog i festivalen.

Torsdag formiddag tok han oppstilling i foajeen utenfor storsalen og delte ut gratisbilletter til alle skoleelevene som ville ha. Da hadde nettopp skoleelevene vært på gratis skolekonsert.

- Men det kommer til å bli plass til mange flere. Alle som har lyst til å oppleve denne spektakulære forestillinga, med en fantastisk scenografi og nyskapende musikk, kan bare møte opp i kulturhuset og få billetter i døra, sier Vabog til Harstad Tidende.

Jon Sjøen, styremedlem i Ilios-festivalen, tror kanskje at Lohengrin har fremstått som litt for eksperimentell - også for det jevne iliospublikum.

- Det har nok vært litt for mange ukjente faktorer i presentasjonen av stykket. Men Lohengrin kan jo skilte med en av Skandinavias beste og mest spennende stemmer i Sofia Jernberg.