XL-BYGG søker ny selger: – Vil du skape en enklere hverdag for proffkundene?

XL-BYGG Harstad åpnet sitt nye varehus i januar, og er klar for å vokse enda mer. Nå søker daglig leder Ronny Fyhn Hansen en ny proffselger.

foto
VOKSER: Arne Istad Larsen og Ronny Fyhn Hansen søker ny kollega hos XL-BYGG Harstad.
Annonsørinnhold produsert av iNord

XL-BYGG Harstad har målet klart: De skal ta en større del av markedet for byggevarer. Nå søker de en sulten proffselger som har lyst til å være en del av teamet.

– Den nye proffselgeren skal bidra til vekst, og skal jobbe aktivt mot nye kunder og prosjekter i regionen vår. Vi skal nå våre mål, og da må vi vokse på å ta markedsandeler. En ny proffselger må like å oppsøke nye kunder og jage salg ute i markedet, sier daglig leder Ronny Fyhn Hansen.

I praksis handler det om å dra i kundemøter, drive kundepleie og være aktiv på for eksempel fagmesser.

Fra det nye anlegget på Gangsås skal kunder i Harstad og omegn få inspirasjon, rådgivning og hente alt av byggevarer de trenger.

Her kan du lese mer om stillingen som proffselger!

foto
SALG: En proffselger hos XL-BYGG Harstad skal aktivt søke opp kunder og hjelpe dem å finne de beste løsningene på behovene deres.

Strålende kundeservice

Som proffselger hos XL-BYGG er man tett på kundene og liker å gi den aller beste kundeservicen.

– I tillegg til salg og oppfølging mot eksisterende kunder, vil man også bidra med rådgivning og utarbeiding av tilbud og ordrer, samt oppfølging av leveransen, sier Fyhn Hansen.

foto
UTADVENDT: XL-BYGG søker en ny proffselger som er utadvendt og som elsker å yte god service til kundene.

God teknisk innsikt

Som proffselger er det en fordel om du har utdannelse eller erfaringen innen fagområdet bygg og anlegg, eller fagkompetanse innen byggevarer.

– Det å selge byggevarer er ikke som å selge hvitevarer. Det krever en viss teknisk forståelse i bunn. En proffselger må kunne skissere løsninger og finne gode produkter.

– Men dersom du kan vise til gode salgsresultater fra andre bransjer og har bra teknisk forståelse, så kan det likevel hende at det er akkurat deg vi leter etter, smiler Ronny Fyhn Hansen og forteller at han selv kom fra meieri og en annen selger er utdannet lærer og har jobbet som postbud.

foto
KJØR RETT IGJENNOM: Det nye byggevarehuset er bygd for en optimal flyt, slik at kunden enkelt kan kjøre gjennom og få lastet opp de varene man ønsker.

God flyt gjennom varehuset

Det nye byggevarehuset har stor lagerkapasitet og alt av trelast og tyngre byggevarer lagres under tak. Den brede gjennomkjøringen sikrer at alle kunder kan kjøre inn i trelasthallen og laste opp i tørre omgivelser.

– Vi har en god flyt som gjør at kundereisen gjennom anlegget er enormt bra. Det er supereffektivt å kjøre gjennom drive through-en vår. Bygget er fantastisk og det er godt tilrettelagt for det arbeidet vi skal gjøre. Våre medarbeidere sørger for at kunden får den hjelpen den trenger når den kommer hit.

foto
MODERNE: Den nye proffselgeren får kontor på Gangsås i nye og moderne lokaler.

Lokal eier

XL-BYGG Harstad er en del av Kronsteingruppen, som har hovedkontor på Sortland i Vesterålen, men er godt representert i hele Midtre Hålogaland.

– For oss er det et stort pluss å være lokaleid. Sammenlignet med sentraleide kjeder har vi stor frihet til å velge hvordan vi gjør ting. I markedsføringen bruker vi aktivt våre egne folk og situasjoner fra vårt byggevarehus. Vi er opptatt av det nære og oppleves som tett på kunden, forteller Fyhn Hansen.

Han er opptatt av et godt arbeidsmiljø, og at man skal nå resultater gjennom medarbeiderne.

– Vi flirer mye på jobb, det kan jeg trygt si. Vi har det gøy sammen og humor er et viktig bidrag til godt arbeidsmiljø og trivsel.

Selv om en ny proffselger vil være mye ute hos kunder, vil man ha kontor på XL-BYGG.

– Konsekvensen av å være ute blant kunder er at man får en portefølje som skal forvaltes. Potensialet for nye kunder er stort, vi har en lang liste over potensielle kunder som bare venter på at vi skal ringe dem!

Synes du dette høres ut som en interessant jobb? Her kan du lese mer om stillingen!

foto
TEKNISK FORSTÅELSE: En ny selger bør ha god teknisk innsikt, slik at den kan tilby kundene de beste løsningene.