Her må åtte ansatte gå før nyttår

Til høsten avgjør styret i Nortura skjebnen til avdelingen en i Harstad.

UTSATT Norturas avdeling i Harstad er utsatt. Virksomheten han om halvannet år blir flyttet til Målselv.  Foto: Hans Viktor Øye

nyheter>>

Det er situasjonen for de 65 ansatte ved Norturas anlegg i Harstad har å forholde seg til. Riktignok har ikke nedbemanningen av åtte medarbeidere noe å gjøre med strukturendringene i konsernet, men like fullt er det realitetene for den enkelte. Det forteller om en bransje i stor endring.

Det var torsdag det ble kjent for omverdenen at Nortura planlegger å flytte ekspedisjonen i Harstad til Målselv. Det kan tidligst skje om halvannet år, etter at anlegget der er påbygd med 1000 kvadratmeter.

Er informert

Hovedtillitsvalgt Ann Iren Karlsen er på ferie. Hun har derfor ikke vært på jobb de siste dagene.

- Jeg har heller ikke lest avisen i dag, men jeg kan ikke si jeg er informert om den siste utviklingen. Jeg er derimot godt informert om den prosessen som pågår i konsernet. Til høsten skal blant annet jeg være med i an arbeidsgruppe som skal være med på å utarbeidet innspill til et beslutningsgrunnlag for styret. Her vil jeg i alle fall finne argumenter til fordel for avdelingen i Harstad, sier Karlsen.

På grunn av ferien kan hun derfor ikke si så mye om stemningen blant de ansatte,

- Stemningen var i alle fall god før jeg gikk på ferie. blant de ansatte er god. Uansett må vi gjøre jobbene våre også når dagene er vanskelige, sier hovedtillitsvalgt Ann Iren Karlsen.

Hun vet heller ikke hvordan de ansatte vil stille seg til å flytte til Målselv eller å pendle.

- Noen vil nok pendle eller flytte, mens andre ser seg om etter nytt arbeid, sier Karlsen.

-Altfor tidlig

Geir Braathen som er fabrikksjef ved avdelingen.

Han er kjent med avisoppslagene, men mener det er alt for tidlig å si noe som helst om de forestående eventuelle endringene.

- Jeg kan bekrefte at det pågår en omstilling også hos oss, i likhet med det som skjer i næringslivet forøvrig. Denne diskusjonen er også vi i Harstad en del av, sier Braathen.

Han kan heller ikke si noe om hvor mange medarbeidere som blir igjen i Harstad, dersomekspedisjonen flyttes til Målselv.

- Det har ikke vært noe tema hos oss så langt. Jeg ønsker heller ikke spekulere i hva styret endelig kommer fram til når den tid kommer, sier Braathen.