- Det er mer enn utseendet som teller

Solveig Fjelde Hartviksen (20) er Nord-Norges kandidat i Miss Universe 2014.

Liker Harstad Missekandidaten fra nabobyen Narvik sier at hun kjenner Harstad fra flere shopptingturer. - Dere har gågate, sier Solveig Fjelde Hartviksen. Foto: Privat 

Høye heler - Jeg er glad for at jeg ikke hørte på mamma og likevel kjøpte sko med høye heler tidlig. De er ikke vanskelige å gå på, sier Solveig. Foto: Tom Tande og Jim Dokken 

nyheter>>

Det er ikke bare utseendet som teller hvis man vil bli Norges kandidat i Miss Universe 2014.

- Vi har mange oppgaver hvor vi samler poeng. Man må for eksempel være god til å prate for seg, sier Solveig Fjelde Hartviksen fra Narvik.

Kommer hun helt fram til den store finalen, venter en lang rekke utfordringer. En av de vanskeligste er å gi gode svar til dommerne.

- Det er mange som prøver å framstille deltakerne som dumme i ulike videoer. Jeg skjønner godt at mange sliter siden det er stort press og man har nerver.

Hun er eneste deltaker fra Nord-Norge og målet er klart når hun håper å stille til landsfinalen i Kragerø 28. juni. Først må hun bli en av finalistene som kåres 15. april.

- Jeg skal vinne. Det er spesielt å være eneste deltaker fra landsdelen og da må jeg gjøre det godt, sier hun.

Hartviksen studerer for tiden til å bli optiker i Kongsberg. På fritiden liker hun å være sunn, holde seg i aktivitet og samtidig balansere det sosiale mellom studiene.

- Hvorfor meldte du deg på konkurransen?

- Jeg var klar for en ny utfordring og har aldri vært med på noe slik som dette tidligere. Det eneste som ligner er at jeg har vært hårmodell.

For å få lov til å vinne må deltakerne være med på ulike kurs der de lærer å forholde seg til pressen, sponsorarbeid og blogging. Deltakerne får også poeng ved å få presseoppslag som dette, modeloppdrag og ved å lage foto og presentasjonsfilm.

Du kan følge med på hennes vei mot catwalken på  Solveig Fjelde Hartviksens Facebook-side.