Melder seg ut av kirka og legger ned vervene

MELDER SEG UT Leder av Ibestad menighetsråd Raymond Johnsen og Bjørnar Røch som er vara til menighetsrådet inne på kontoret til kirkevergen.  

nyheter>>

Deler av menighetsrådet i Ibestad har etter et møte i kveld bestemt seg for å legge ned vervene sine og melder seg ut av kirka.

Les også: - Det eneste vi bestemmer over er kaffe og kaker

Etter bispedømmerådets nei til Einar Gelius har mange i menighetsrådet i Ibestad slitt med trua på egen kirke. Nå har det gått så langt at et flertall av rådet mandag kveld samlet seg for å snakke om hva de gjør videre. Konklusjonen etter møtet ble altså at store deler av menighetsrådet i Ibestad legger ned vervene sine og melder seg ut av kirka.

- Vi synes alle dette er drastisk steg og det er ikke med et godt hjerte at vi melder oss ut av kirka, sier leder Raymond Johnsen.

De føler måten de er møtt med av bispedømmet og biskop i kjølevannet av Gelius-saken har gjort sitt til at de nå trekker seg.

- Senest i dag uttalte biskop Per Oskar Kjølaas til ht.no at man skyter seg selv i foten ved å gjøre dette. Det er bare å legge stein til byrden, mener Johnsen.

Les også: - Skyter seg selv i foten

Siden de er folkevalgte, må de melde oss ut av kirka og ikke kun legge ned vervene sine.

- Hadde vi bare kunne lagt ned vervene våre, så hadde vi gjort det og ikke meldt oss ut av kirka.

Det var store deler av menighetsrådet som møttes mandag kveld. Det betyr at ikke hele menighetsrådet melder seg ut av kirka og trekker seg fra vervene.

- Men vi er såpass mange at menighetsrådet ikke vil være beslutningsdyktig, fastslår Johnsen.

Når menighetsrådet forsvinner, vil mest sannnsynlig også halvparten av det kirkelige fellesrådet ryke.

- Det er kanskje det mest dramatiske. At menighetsrådet forsvinner betyr ikke så mye. Det betyr bare at det ikke blir bakt kaker eller kokt kaffe. Vi kan si det sånn: Lysten til å fortsette med vervene er laber over hele linja, sa Johnsen til ht.no tildigere mandag.