Vikings-tap mot Jets (69 - 75)

Klokka halv sju barket Vikings og Jets sammen i et toppoppgjør i Basketligaen. ht.no fulgte kampen periode for periode.
nyheter>>

Klokka er 1829, lagene er presentert (Vikings brukte ca fire ganger så lang tid som Jets), og det er klart for avkast.

1. periode.

Vikings spiller nordover, og vinner første ballen, og de første to poengene. Dave Morgan setter dem programmessig, men Jets kontrer, og tar to. Jets stjeler ballen og skårer to til like etter. Men Morgan kjører opp enda et par, og Jets mislykkes på en langer. Det gjør ikke Dave Morgan, og takker for sine tre poeng. Han har ansvaret for alle seks første poeng, inntil Kristian Storm Hansen bryter skåringsrekka hans med et fint gjennombrudd med majones på. Storm Hansen blir tatt på neste forsøk, vi er inn i femte minutt, og det står 11 - 6.

Publikum er upåklagelig med, og går i d-fencemodus hver eneste gang Jets er i nærheten av ballen. Jets eter seg oppover, og snart skiller det ikke mer enn ett poeng. Det blir likt, og på to straffer går Jets forbi. Tre minutter igjen. Jets setter inn et rykk. Lagene bryter hverandre i en jevn stanging mot periodeslutt. Dansegruppa til Vikings tripper nervøst i hjørnene, Harstad har gått i stå, og tar timeout på ett minutt og førtito sekunder. Coach Robert Holm har ventelig en salve klar. Hva nå?

Jets tar tak. Fjorten meter høye Sergej Using innhenter to straffer under kurven, han forsøkte å skåre med syv vikinger hengende som girlandere langs armene. Using får snart ristet dem av, men de henger seg på igjen, og dommeren gir ham likegodt to straffer til.

Så viser Jermaine Robinson hvorfor han får lønna si. Som en slange kvelier han seg gjennom Jetsmuren - som funker solid i dag - og legger en umulig skåring med sin aller lengste finger, før han lander borte ved Måga et sted. Pent. Men pent nok? Perioden ender 16 - 21, og de fem hundre på tribunene puster bare annenhver gang. King Robert er ikke fornøyd med krigerne sine.

2. periode

Dommerne holder foreløpig banen forholdsvis rein, og dømmer ærlige og redelige tujlltak, tøv og peislæstfære på begge lag. Debutanten William Pavlic leverer et herlig dobbeltpoeng, hans første for Vikings overhodet. Han er ikke stor, men spratt fram fra en klynge digre, hvite slamper to ganger større, og punkterte kurven med dødbringende akkuratesse. En skåring som sa - titt tei, her er jeg!Det har vært lite feil så langt, og jevnt fordelt. Ingen av lagene plasserer jernpumper på noen av hverandres spillere, noe som gir rom for flott jobbing, og ikke så mange harde tak. Skjønt - King Robert ser ut til å ha noe uoppgjort med en av dommerne, Han springer etter ham til midtlinja omtrent, for på en nice måte fortelle for et fordømt æss han synes han er. Dommern tar det nådig, og coach har fått forklart seg. Det står tre minutter igjen av en periode med lite skåringer, hardt arbeid og jevn push fra begge sider, ved 2 min 30 igjen av perioden står 29 - 29 på skåringstavla.Dave Morgan leder skåringstabellen så langt, med 12 poeng knyttet til sitt navn. Jermaine Robinson legger en dobbel og får et par straffer idet et minutt gjenstår, og det er fint om to vikinger knives også seg i mellom om den tetplassen. Idet perioden blåses, begynner enkelte i Mjødberget å våkne. De har vært riktig snille til nå. 36 - 33 ender omgangen med. Betryggende? Knappast! Her er ingenting avgjort!

3. periode Jets-coach Mathias Echoff ber Mjødberget å fornye tilropene sine, like før tredje periode er i gang, og det er jo som å pisse bensin på en brann. Men sant å si har kampen ikke glødet av julegløgg og snare snu så langt. Ganske kjedelig for å si det rett ut, og Vikings produktkampanje i pausen - vel, etter dette gleder jeg meg til underholdninga på gammelheimen. Neeeei, noe særlig saft han inderlig suse blir ikke ettermælet av denne kampen.

Begge lagene nedkjemper hverandres angrep med tunge effektive forsvarslabber. Jets-spilleren Øyviind Fritzen viser kvalitet og topper med ett skånringslista, men Jermaine Robinson drar stadig nye finter. På 4 minutter og 36 sekunder løfter Dave MOrgan taket på hallen med - pang! - kampens første dønk. Forfriskende. men Jets dilter etter som en lillebror i blåbærlia. Chris Crosby setter en treer fra Fitim Troni er kommet inn, og nykommeren Pavlic er nok en gang på banen. Hva nå? Jevnt, og to minutter igjen å kjøre. Stemninga stiger flere hakk. 52 - 46.

Publiikum reiser seg for å hjelpe hjemmelaget. Crosby legger en toer, og bryter Jets i returen. Fitim Troni viser vei og vrir seg rundt Jets-forsvaret en fire fem tørner før han legger kurven. Perioden går ut med 56 - 61.

4. periodeSpillet er oppstykket og fartsløst. Til tider gjespende kjedelig. Holm har toppa laget, med Gabela, Storm Hansen, Morgan, Crosby og Robinson. Nå skal alle kluter settes, i en offensiv storm. og kanskje vi nå kan sette noen kurver? I stedet gir et par av vikingene hverandre klatrekurs under fiendlig kurv, og det ender jo med raus på rompa. Åtte minutter igjen, stillinga er 59 - 58, og da skjønner dere ta det er ikke mye skåring å oppleve i Harstadhallen i kveld.

To minutter går uten skåring. To til. Og det er jævlig lenge i basket. Du rekker å pisse, drikke kaffe, gå på jakt, ta en bytur og hvis du er av de raske - legge inn en kjapp sydentur attpå. Og en middagslur - og i dette selskapet er kanskje alt sammen en bedre skjebne. Ka farsken, er ringene teipet igjen? Henger de for høyt, stakker! Har spillerne glemt hva som er poenget - haha - med basket? Kurven, ja, den du sender ballen nedi for å få poeng - det er poenget, ja, akkurat ja, og det finnes noe som heter trepoenger, og - men så skyt da, skyt for inderlig røde han gloheite.

Björn Risshall hører, han har tenkt å gjøre noe med saken. Først en lang, så en lang til. Okeeeeei! 64 - 58, jeg visste at dere dreiv ap med oss, dere VET at det henger en kurv i hver ende av banen. 64 - 58.

Men like etter er det like langt. Vel tre minutter igjen, og 66 - 66. Kristian Storm Hansen kommer inn og legger en toer, og får en toer til svar.

På ett minutt og 29 sekunder igjen tar Vikings timeout, og mon tro om Holm nå har lært dem noen nye basketgloser. Som score, fore eksempel, points - dønk, kanskje. Hadde vært artig. Vikings kaver, laget er uten rytme, det er langt mellom glisene, På 53 sekunder gjenstående og stillingen 69 -72 tar Harstad ny timeout. Det er full krise på fordekket, og høvdingen setter snart fyr på barten. Assistenttrener Tore Berset eter negler, og er MEGET bekymret.

Ni sekunder gjenstår, Vikings har hekta Audun eskeland for å få ballen i sluttsekundet, men tapet er et faktum. Kampen ender lusne 69 - 75.

Til Jets.