Her minnes de filmhelten

nyheter>>

Lørdag kveld var det minnekjøring i Harstad for Fast and the Furious-skuespilleren Paul Walker som døde i en bilulykke fredag 30. november.  Kim Haugli og Simen A Larsen startet arrangementet på facebook, «Oppmøte med bil til minne om Paul Walker HARSTAD» for å minnes skuespilleren.  Oppmøte var på Nord-Cargo kai i Harstad sentrum. Der møtte det opp nærmere 80 biler.

Mistet livet

Paul Walker var en av hovedrollene i filmserien Fast and the Furious. Han spilte FBI-agenten Brian O`Conner. Han var med i til sammen fem Fast and the Furious filmer og var i gang med filmingen av film nummer sju da han så tragisk mistet livet i en bilulykke sammen med sin bestevenn Roger Rodas.

Fast and the Furious filmene er populær blant mange ungdommer i Harstad og resten av verden. Paul Walker var spesielt interessert i raske biler. Derfor ble det naturlig å minnes han med oppmøte med biler og kjøring.

Lys og blomster

Minnemarkeringen startet med at alle samlet seg nede på kaia hvor det ble tent lys og fakler rundt et glass skilt med inskriptsjonen «May your last journey be the best! Rest in peace Paul Walker.».  Så ble det kjørt i kortesje til Kanebogen og tilbake igjennom byen. Det var et fint syn med bilene som hadde nødblinken på for å vise sin respekt til den avdøde skuespilleren og hedre hans minne.  Vel tilbake på kaia, var det lagt ut blomster, bilde av Paul Walker og flere lys rundt skiltet. Markeringen ble avsluttet med 1 minutt rusing av motorer og turtallskutt.