FOTBALLFRELST SIDEN 1974:

Denne mannen har et meget spesielt mellomnavn

Han har fått nytt navn: YNWA. Sjekk hvorfor!

SVOREN FAN Han har det på papir. Nå har han fått mellomnavnet YNWA. Harstad-mannen Jon Rune YNWA Reinfjell. YNWA er You'll Never Walk Alone. Han er selvfølgelig Liverpool-supporter. 

SØKTE OG FIKK JA Harstad-mannen Jon Rune YNWA Reinfjell med bekreftelsen. 

DOKUMENTERT Stemplet og underskrevet av Skatteetaten. 

nyheter>>

Nylig landet det et brev i postkassa til Jon Rune Reinfjell fra Skatt Nord i Hammerfest. Her sto det svart på hvitt at Liverpool-supporteren i Harstad har får nytt mellomnavn. Nå heter han Jon Rune YNWA Reinfjell.

Kjapt svar

– Jeg skrev brev til skatteetaten om å få navnebytte for 14 dager siden. Få dager senere lå brevet i postkassen. De hadde godkjent YNWA (You"ll Never Walk Alone, kjent Liverpool-slagord) som mellomnavn, sier en av de største Liverpool-supportene som går på to sko i Harstad.

Ble frelst

– Jeg ble Liverpool-supporter i 1974. Da så jeg laget spille mot Newcastle. Det var den gang laget hadde stjerner som John Toshack og Kevin Keegan, minnes Reinfjell, som selv har vært fotballkeeper i Harstad i flere klubber. De siste årene har han vært keepertrener i Harstad Idrettslag.

Flyskrekk

– Har du sett Liverpool på Anfield?

– Nei, det har jeg ikke. Det er en fjern drøm. Men da må jeg ta tog, buss og båt. Jeg har notorisk flyskrekk, sier Harstad-mannnen YNWA.

– Men jeg har fått med meg Liverpool-kamper mot Vålerenga ved to anledninger i Oslo. Det var stort å få møte manager Benitez i en av kampene, sier Harstad-mannen, som er en av de første i Norge som har fått mellomnavnet YNWA.

Et søk på 1881.no viser at to andre personer i Norge har dette mellomnavnet. Én i Kristiansand og én i Skåla. Om disse er godkjent i Folkeregisteret, kjenner ikke ht.no til.

– Jeg har allerede fått gratulasjoner fra Liverpool-bladet Kops, sier Jon Rune YNWA Reinfjell.

Godt humør

– Jeg er en av mange fans av laget fra Nord-England her i Harstad-området. Det er en del ekstreme tilhengere som reiser over til England flere flere ganger i året. Noen har til og med vært bosatt i Liverpool i perioder for å følge sine favoritter, sier han.

– Det er klart, om det hadde tikket en Lotto-gevinst på noen millioner, så ville jeg vurdert og kjøpe meg et lite krypinn i nærheten av Anfield Road, sier Jon Rune YNWA Reinfjell, om en fjern drøm når vi snakker om lagets i hans hjerte.

Loven myket opp

Ny norsk navnelov ble gjeldende fra 2003, og erstattet den gamle navneloven fra 1964. Loven har gjort det langt lettere for folk å velge utradisjonelle navn.

PS: «You’ll Never Walk Alone» er opprinnelig en sang som ble skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II for Broadway-musikalen Carousel. Musikalen hadde premiere 19. april 1945. Teksten handler om håp, tro og det å aldri gi opp selv i mørke stunder. Sangen har i alle år vært en populær coverlåt, blant annet spilt inn av flere kjente artister som Frank Sinatra, Elvis Presley, Ray Charles og Tom Jones. Liverpool-supporterne spiller alltid sangen til ruvende allsang før hjemmekamp.