Sjekket bremsene

Over 30 vogner og bobiler ble tirsdag sjekket ved Statens vegvesen i Harstad.

SAMLING FOR SJEKK: Tirsdag kveld hadde medlemmer av Norsk Caravanklubb Harstad og omegn samling rundt Harstad Trafikkstasjon, for å få sjekket sine campingvogner og bobiler. Jørn Simonsen (Statens vegvesen i gult) og leder i caravanklubben, Harald Are Karlsen. 

SAMLING FOR SJEKK: Tirsdag kveld hadde medlemmer av Norsk Caravanklubb Harstad og omegn samling rundt Harstad Trafikkstasjon, for å få sjekket sine campingvogner og bobiler. Jørn Simonsen (Statens vegvesen) og leder i caravanklubben, Harald Are Karlsen. 

nyheter>>

Sikkerheten er i fokus når en tirsdag hadde en felles aksjon for å sjekke campingvogner og bobiler i Harstad.


Lang tradisjon

– Dette er et samarbeid som caravanklubben og trafikkstasjonen til Statens vegvesen i Harstad har hatt i 31 år, sier Harald-Arne Karlsen, som er leder i Norsk Caravanklubb avdeling Harstad og omegn.

– Her får vogneierne og de som har bobil utført sjekk på blant annet bremser, strøm og sjekk av 220 volt og 12volt. Her vil en også få sjekket forbindelsene til gasstankene i bilene, sier Karlsen, om tirsdagens felles samling rundt trafikkstasjonen i Harstad.

– Det er også sjekket vekt av vogn og bobiler. Dette er snakk om trafikksikkerhet. Denne sjekken er et tilbud som våre medlemmer har årlig, sier han.


Godt samarbeid

– Vi har et godt samarbeid med caravanklubben. I dag har vi sjekket over 30 kjøretøy. Dette er et samarbeid som bidrar til å øke sikkerheten på veiene, sier Jørn Simonsen, som er seksjonsleder ved Statens vegvesen, Midtre Hålogaland.

– Den samme sjekken skjer i Tromsø onsdag for de som har caravan eller bobil.

– I år er det nytt at de som har bobiler har fått mulighet til å veie den, sier Jørn Simonsen, som er seksjonsleder ved Statens vegvesen, Midtre Hålogaland.