Går tett på byen

25. mai arrangeres Nasjonal fotovandring i flere byer i landet. I Harstad inviteres hele familien med på fotokonkurranse.

STARTSTED: Generalhagen er utgangspunktet for den fotografiske byvandringen i Harstad 25. mai. Fra venstre Kjell Rune Henriksen fra Harstad Tidende, Else Marie Olsen fra medielinja på Stangnes videregående skole, leder Trygve Selmer i fotoklubben og Knut Olsen i fotoklubben. Foto: Ivar L. Paulsen  

nyheter>>

Japan Photo står bak ideen om en nasjonal fotovandring. Det ble en suksess i de få byene dette ble arrangert i fjor. Denne gang er Harstad med, og Harstad fotoklubb som lokal arrangør håper på tilsvarende suksess.

Deltakerne oppfordres til å jakte på gode motiver med utgangspunkt i temaet ”Tett på”. Her kan man velge å gå tett på en person og ta et portrettfoto eller gå helt innpå en pen blomst.

– Man kan også velge å gå tett på bylivet, og ta bilder av en større folkemengde. Mulighetene innenfor dette temaet er mange, sier leder i Harstad fotoklubb, Trygve Selmer.

Byvandring

Utgangspunktet for den lokale konkurransen er Generalhagen. Her blir det stortelt med stand fra Japan Photo og Sony, medielinja på Stangnes og Destinasjon Harstad, Harstad Tidende og fotoklubben.

– Etter registrering i Generalhagen skal deltakerne ut på ei byvandring der motivene er å finne, sier Selmer.

– Nå bildene er tatt kan tre bilder sendes inn. Disse blir vurdert av en fagjury, som i Harstad består av blant andre Trym Ivar Bergsmo og Tommy Simonsen.

Lav terskel

Den som tror at man må være over middels dyktig som fotograf for å ha noen sjanse i konkurransen, får det tilbakevist av Trygve Selmer.

– Her er nok uttrykk viktigere enn fotografisk kvalitet. Det er et lavterskelarrangement. Alle skal kunne være med, sier han.

Store premier

Premiene for de seks beste bildene er ikke til å kimse av, fra 1.-premien, som er et gavekort på fotoutstyr til 3000 kroner, til 6.-plassen som er verdt 500 kroner.

­– De seks lokale vinnerne går videre til en nasjonal runde, der hovedpremien er fotoutstyr for hele 30.000 kroner, sier Selmer.

­I tillegg kan deltakerne laste opp et bilde på Japan Photo sin facebookside. Bildet som får flest likes vinner 5000 kroner.

Og for å gjøre den nasjonale fotovandringen til en familiegreie, er Harstad Tidende med som arrangør av en fotokonkurranse for barn. Dermed kan vandringen bli like spennende for de små som for de store.