Fotovandring i byen

Harstad Fotoklubb slår et slag for nasjonal fotovandring.

BLI MED: Nasjonal Fotovandring 2013 blir arrangert i totalt 16 byer. Harstad er en av dem. Leder i Harstad Fotoklubb, Trygve Selmer, oppfordrer folk til å bli med på lokal fotovandring i byen 25. mai.  

BLI MED: Nasjonal Fotovandring 2013 blir arrangert i totalt 16 byer. Harstad er en av dem. Leder i Harstad Fotoklubb, Trygve Selmer, oppfordrer folk til å bli med på lokal fotovandring i byen 25. mai.  

nyheter>>

Nasjonal fotovandring er en aktivitet som foregår samtidig i en rekke norske byer.

– Alle kan delta helt uavhengig av alder, fotokompetanse og kameratype, melder Trygve Selmer, leder i Harstad Fotoklubb.

Synes du det er morsomt å ta bilder oppfordrer vi deg til å komme til sentrum den 25. mai og knipse bilder av alt du synes passer til temaet: «Tett på».

Dette melder klubben på sine nettsider foran årets fotovandring i byten.


Samler landet til fotografisk folkefest

Lørdag 25. mai inviteres fotoentusiaster over hele landet til å bli med på Nasjonal Fotovandring 2013. Dette blir en storslått folkefest med flere tusen hobbyfotografer, og premier på over 150.000 kroner.

– Fotografering er i dag en av verdens mest utbredte hobbyer, og denne dagen ønsker vi å sette fokus på å få flest mulig ut i byen med kamera, sier prosjektleder Morten Reiten i Japan Photo.

Nasjonal Fotovandring er et samarbeid mellom Japan Photo, Akam.no og 20 norske fotoklubber. Målsetningen er å få folk til å ta med seg kameraet ut, og jakte på gode motiver.


Engasjerte fotoklubber

Selve fotovandringen er en fotografisk byvandring, der lokale foto – og kameraklubber legger opp løypen i de ulike byene.

– Fotoklubbene er med på å planlegge og å sette opp de lokale rutene i byene. Det er de ivrige klubbmedlemmene som drar lasset under selve arrangementet, de skal inspirere deg til et spennende motiv, en ny synsvinkel eller tips om en bra kamerainnstilling, sier Reiten.

Det koster en hundrelapp å delta på fotovandringen, som går i sin helhet til de lokale fotoklubbene.

Premier til over 150.000 kroner Alle som er med på Nasjonal Fotovandring kan delta i fotokonkurransen, der Japan Photo har premier på over 150.000 kroner. Konkurransen er delt inn i en lokal, og en nasjonal runde. Temaet for årets konkurranse er «Tett på».

– Enten man sikter mot den store premien, håper på å kunne lære litt eller bare ønsker å være sosial i noen timer — Nasjonal Fotovandring kan by på alt dette, forteller Reiten.


Fotobok

Byens bildebok i en CEWE FOTOBOK En del av de innsendte bidragene vil bli brukt i en egen bildebok som dokumenterer denne dagen — sett gjennom fotovandrernes kameraer. De beste bildene fra hele landet blir samlet i en nasjonal bildebok.

– I fjor kom det inn mange flotte bilder i forbindelse med Nasjonal Fotovandring, og det er en stor glede for oss å samle alle bildene i vår testvinnende CEWE FOTOBOK, sier administrerende direktør i Japan Photo, Stephan Stein.

Nasjonal Fotovandring ble en stor suksess i 2012, og målsetningen for 2013 er store.

– Vi skal ha med oss dobbelt så mange byer, dobbelt så mange deltakere, det skal bli dobbelt så bra og dobbelt så gøy, sier Reiten.

Nasjonal Fotovandring 2013 blir arrangert i totalt 16 byer; Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Harstad, Kristiansand, Kristiansund, Lillehammer, Oslo, Porsgrunn, Sandnes, Stavanger, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.