Uggen smak i munnen

- Den umiddelbare reaksjonen var en uggen følelse av gravskjending.
nyheter>>

Det sier HTG-direktør, narvikværing og tidligere Ofotens Tidende-leder Henry Arne Hansen, etter at Narvik-avisa Ofotens Tidende i helga har hatt et comeback i klasse med Lasarus.

- Jeg registrerer at avisen er kommet ut igjen under samme navn, og med nøyaktig samme logo. Jeg er usikker på det formelle her, og før jeg får sjekket vet jeg ikke om det er et tyveri. Men jeg vet hva jeg føler, og den følelsen inneholder begrepet folkeskikk, sier Hansen, som har sittet i møter i Oslo det meste av mandagen.

- Sånn umiddelbart tenker jeg også på gravskjending. Når noen dør plukker du vel ikke klærne av ham, sier Hansen.

Gjenoppstått

For sju år siden måtte han bite i gresset som styreleder, og se Ofotens Tidende nedlagt. Prosessen skjedde ikke uten sorg og bruduljer i Malmbyen.

Den 2. februar 2007 gjenoppsto navnet i en nettavis utgitt i Narvik. Avishodet er nøyaktig kopi av den nedlagte papiravisas avishode og logo.

Kjetil Moe står bak relanseringen av Ofotens Tidende på nett. Han mener tiltaket er greit, også med nøyaktig samme logo som den avdøde avisen hadde.

- Jeg mener jeg har mitt på det tørre. Selskapet Ofotens Tidende ble lagt ned for et par år siden. Jeg jobba et par år i avisen sjøl, og jeg mener jeg har et mye sterkere forhold til selskapet enn Hansen. Hans poeng om folkeskikk holder ikke i det hele tatt, sier Moe.

- Tvert om

- Tvert om synes jeg Hansen sjøl har vist dårlig folkeskikk. Han lovet narvikfolk at Ofotens Tidende skulle leve videre på nett, etter at papiravisa forsvant. Det har ikke skjedd, sier Moe.

Kjetil Moe lot nettavisen gå på lufta fredag, men ventet til mandag med å gjøre det kjent.

- Siden har det vært en storm av reaksjoner, utelukkende positive. 80-90 eposter og 40-50 telefoner. Narvikfolk synes det er topp. Jeg informerte to personer om tiltaket, de to tidligere redaktørene Carl og Terje Næsje i forkant, sier Moe.