Thomassen på topp

Ann Mari Thomassen fra Skånland blir listetopp til Sametingsvalget i Vesthavet valgkrets.

PÅ TOPP: Ann Mari Thomassen fra Skånland blir listetopp til Sametingsvalget i Vesthavet valgkrets. 

nyheter>>

Ann Mari Thomassen er en veldig fornøyd listetopp til Sametingsvalget for Norske Samers Riksforbund (NSR) i Vesthavet valgkrets, som dekker både markasamisk, lulesamisk, sjøsamisk, kystsamisk og pitesamisk område fra Meløy/Bodø i sør til Salangen i nord, samt Lofoten og Vesterålen.

Thomassen, som kommer fra Sannemark i Skånland og har sterke slektskapsbånd til Tysfjord jobber som lærer til daglig, har vært inne på Sametinget siden 2001, og ønsker ved sametingsvalget i år å ta fatt på sin fjerde periode der. Dette opplyser Runar Myrnes Balto i Norske Samers Riksforbund (NSR).


Motivert

– Jeg er enda svært motivert for å gjøre en jobb for det samiske samfunnet i områdene våre. Jeg mener at NSR har den beste politikken for å styrke økonomien og det lokale engasjementet overfor de samiske kultur og språkinstitusjonene vi har i kretsen. Duoddara Ráffe, Arran, Várdobáiki og Astafjord språksenter i Lavangen er viktige byggesteiner i det samiske språkarbeidet i kretsen, og en stemme på oss er en stemme for å sikre deres fremtid, sier Thomassen.Flere grundere

– Jeg vil ha flere samiske gründere innenfor ulike næringer som fisk, jordbruk, rein og nye næringer. Sametingets tilskuddsordninger må tilpasses endringene i de samiske lokalsamfunnene dersom vi skal få det til, sier Thomassen.

På andreplass på lista står Viktor Inge Paulsen fra Tysfjord. Paulsen er 20 år og er listas ungdomskandidat.. Språk – og kulturarbeideren Nanna Thomassen fra Lavangen innehar tredjeplassen. Nanna har vært flere ganger på Sametinget som vara. Dette blir nyttige erfaringer i kommende periode.

Dette opplyser Runar Myrnes Balto i en pressemelding foran Sametingsvalget.


NSRs valgliste til Sametinget i valgkrets 5, Vesthavet.

1. Ann-Mari Thomassen, 1964, samisklærer, Skånland

2. Viktor Inge Paulsen, 1992, servitør, Tysfjord

3. Nanna Agnethe Thomassen, 1978, lærer/språkarbeider, Lavangen

4. Olof Anders Kuhmunen, 1950, reineier, Saltdal

5. Åge Nordkild, 1951, pensjonert adjunkt, Narvik

6. Johan A. Hansen, 1987, fisker/reineier, Kanstad/Lødingen

7. Astri Dankertsen, samfunnsviter/stipendiat, Bodø

8. Lars Theodor Kintel, 1986, siviløkonom/gründer, Tysfjord

9. Ingunn Judith Moen Reinsnes, billedkunstner, Sortland