Spår rekordstort publikum

TV2-profil Christian Paasche er sikker på at Harstad klarer publikumsrekord - uten å være med i ligaen.

nyheter>>

Paasche er kanalens basketballekspert. Han kommenterte en rekke tv-sendte oppgjør med Harstad Vikings i det forrige tiåret. For folk flest er han enda bedre kjent fra sendingene fra sykkelrittet Tour de France.

SavnTV2-reporteren gleder seg over at det igjen skal spilles kamp i basketballigaen (BLNO) i Harstadhallen når Tromsø Storm og Frøya barker sammen fredag kveld i neste uke.

- Det er jaggu på tide. Mange har savnet den fantastiske atmosfæren i Harstadhallen når det er basketballkamp, sier Paasche i et videointervju.

Målet med arrangementet er blant annet å slå publikumsrekorden i seriespillet inneværende sesong. Den har Tromsø med 887 tilskuere. Paasche tror den ryker neste fredag.

- Å sette publikumsrekord i en by som ikke har basketballag, er jeg helt sikker på at arrangøren vil klare, sier Paasche.

TrekkplasterHan spår at kampen mellom Tromsø og Frøya blir en strålende opplevelse. Paasche husker Harstadhallen som et fort i norsk basketball, og minnes spesielt de sterke følelsene som var i sving.

- Det var her man jublet og gråt alt ettersom hvordan Harstad gjorde det. Alt skjedde i Harstadhallen, og det var alltid en god fredagsfølelse, sier Paasche.

Fra før har Harstad Tidende avslørt at pauseunderholdningen anses å være det store trekkplasteret. Da kommer tidligere Vikings-profiler for å spille kamp. Et all star-lag bestående av Lazar Vidacic, Mario Woodson, Sanel Gabela, Inge Snippen, Torgeir Bryn og Fredrik Knutsen skal møte et forsterket Griffen, blant annet med Jeff Rogers og Bendik Myhrer.

Lagledere for hvert sitt lag blir trenerlegenden Robert Holm, som tar turen fra USA, samt Tromsøs gamle ringrev Jeff Lange.