Jakter studenter

Look North drar på rekrutteringstur til Trondheim torsdag og fredag denne uke.

PRESENTASJON: Look Norths kveldsarrangement i Narvik hvor Jim Hugo presenterer Hålogaland Kraft for inviterte studenter. 

JAKTER STUDENTER: Jim Hugo Henriksen i dialog med en student på stand ved Næringslivsdagen i Narvik. 

nyheter>>

Det er en stor delegasjon på 10 bedrifter som drar for å treffe studenter som kan tenke seg en fremtid her nord.

– Spennende bedrifter, mat, drikke, mingling og profilering av regionen står på menyen, opplyser Anne – Berit Dybvik Hansen i Kunnskapsparken Nord AS.


Deltar

– Jim Hugo Henriksen (Hålogaland Kraft) er en av de som drar, og var for seks år siden en student som tok kontakt med Look North angående jobb her, sier.

– Jim Hugo Henriksen jobber på Hålogaland Kraft og reiser sammen med ni andre bedrifter til Trondheim torsdag 14. februar og fredag 15. februar i neste uke, Dybvik Hansen.

. Målet med turen er å komme i kontakt med interessante studenter som kan tenke seg en jobb i vår region, sier hun.

Her reiser mann/kvinnesterkgruppe nedover, med Rebecka Hjalmarsson, Helge Eriksen (Kunnskapsparken Nord), Vidar Haukebøe (Statoil), Arne Markussen (Polarkonsult), Siri Austgard (Hinnstein), Hilde Weisner (Rekrutteringsgruppa for spesialister ved UNN Harstad), Halvard Salomonsen (Weatherford), Jim Hugo Henriksen, Rolf Inge Roth (Hålogaland Kraft), Stein Olav Utmo (Norconsult), Bo Haugan og Alexey Deryabin (Oljedirektoratet).


Første gang

– Da Look North for første gang reiste på rekrutteringstur til Trondheim i 2007 studerte Jim Hugo i Porsgrunn. Han leste om turen i avisen og syntes det var så interessant at han tok kontakt med daværende prosjektleder Hilde Svenning ved Kunnskapsparken Nord, opplyser Dybvik Hansen.

Hun fikk hans CV og videreformidlet den til Hålogaland Kraft. Da Jim Hugo kontaktet bedriften satt Are Marthinussen med hans CV og søknad og kjente igjen Jim Hugo.


Knytter kontakter

– I neste uke, 6 år etter, er det Jim Hugo som er i den situasjonen at han skal knytte kontakter som kan bli viktig for hans bedrift, sier hun.

Han er ikke i tvil om at å det å være synlig og stå sammen om rekrutteringen slik bedriftene i Look North rekrutteringsturer gjør, er med på å åpne dører og gi noen muligheter, både for studenter og bedrifter.

– De tilknytningene man får på slike turer er viktig bidragsfaktor til ansettelser og annen kontakte i forhold til for eksempel sommerjobber, oppgaveskrivinger og lignende, mener Jim Hugo

Han er tydelig på at ingenting kommer av seg selv. — Skal man bli lagt merke til må man holde seg orientert, ta kontakt og vise initiativ. Det er de beste tipsene en kan gi til studenter som er på jobbjakt, kommentere Jim Hugo Henriksen, foran avreise til Trondheim.