Penger renner ut

Både Grottebadet og eierselskapet Harstad fjellhall går i minus. Det tærer på egenkapitalen. Slik kan det ikke fortsette.

I 1999 startet byggearbeidene med Grottebadet i Harstad. Fire år senere sto badelandet ferdig, med en prislapp på drøyt 130 millioner kroner. Dette bildet er tatt sommeren 2002. 

nyheter>>

Det er Harstad fjellhall AS som eier driftsselskapet Grottebadet AS. Grottebadet skal betale husleie til Harstad fjellhall på drøyt fire millioner kroner i året, men klarer det ikke.

Som HT meldte forleden, gikk Grottebadet med drøyt to millioner i minus i 2005. Samtidig gikk Harstad fjellhall med et underskudd på 1,4 millioner, ifølge styreleder Lillian Mathisen Sund. I Grottebadet er egenkapitalen tapt som følge av underskudd. I 2005 står Grottebadet oppført med en negativ egenkapital på 1,1 million. Teknisk sett er det konkurs, men eiendomsselskapet Harstad fjellhall berger Grottebadet ved å konvertere en fordring (husleie) de har på Grottebadet AS til ny aksjekapital for Grottebadet. Dette betyr igjen at Harstad fjellhall må bruke av sin egenkapital for å dekke underskuddet. Fortsetter dette over flere år, vil egenkapitalen bli brukt opp. Aksjekapitalen i Harstad fjellhall var i 2004 på 15 millioner kroner. Ved utgangen av 2005 var den slanket til 9,5 millioner kroner.

- Det stemmer at AS-kapitalen opprinnelig var på 15 millioner på stiftelsestidspunktet og at det er brukt 5,5 millioner. Ergo er det 9,5 millioner igjen nå, bekrefter Mathisen Sund.