Tore Skadal"/>

Første steg på veg nordover

Første etappe for M/S Grytøy fra Asker til Harstad har startet.

  Foto: Jarle A Aspaker

nyheter>>


Onsdag 14. september ble «Grytlandsferga» flyttet fra Vollen slipp i Asker og inn til kaia ved Sjøfartsmuseet.

Her har den snart 60 år gamle damen fått låne kaiplass i vinter, mens sjøfartsmuseets skonnert «Svanen» er i Danmark på verkstedopphold.

Dette melder Jarle Aspaker, som har sendt tekst og bilde til Harstad Tidende.Fikk hjelp

Det var redningsskøyta R/S Stormbull med kaptein Glenn Pettersen som sto for flyttingen. De valgte å legge seg sidelengs med M/S Grytøy i stedet for å slepe på vanlig måte. Slik hadde de hele tida full kontroll på fartøyet. Det var fint vær i området, og slepet ble vellykket gjennomført på omlag to timer. – Grytøy er et tungt fartøy, men vi har krefter til å slepe langt større båter. Vi valgte å gå i en moderat fart på bare 6 knop av hensyn til fartøyet. Som nordlending syns jeg det er kjempefint at M/S Grytøy nå blir tatt vare på, sier kaptein Pettersen på R/S Stormbull.På turen

Med på slepet var også Ole Mathias Skjelstad fra Venneforeninga Grytøy-Harstad Fergeselskap. Skjelstad har nærmest bodd ombord siden Venneforeninga kjøpte fartøyet, og har ryddet, vasket og forberedt flyttingen, skriver Aspaker.

Han kunne gledesstrålende konstatere at M/S Grytøy nå er ett skritt nærmere turen nordover. Leder Johs. Sørvoll i Venneforeninga sier at så snart vi har samlet inn nok penger til slippsetting, de første reparasjonene, sikkerhetsutstyr og drivstoff vil alt ligge tilrette for hjemreisen, og oppfordrer alle til å gi sitt bidrag. Mer informasjon kan blant annet finnes på foreningens nye websider, www.grytlandsferga.no, skriver Jarle Aspaker, fra den første etappen for M/S Grytøy.