Tore Skadal"/>

Rydder Seljestad skole før riving

Om en drøy måned er dette personalrommet ved Seljestad skole historie.

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

nyheter>>

Torsdag formiddag var ryddeleder Hogne Markussen nærmest alene inne på det gamle personalrommet ved Seljestad skole.

– Fra mandag av kommer det flere folk hit. Akkurat denne uken fjerner vi saker og ting som skolen har etterlatt. Det er ikke alt som skal inn i de nye byggene. Alt som er her nå skal på fyllinga, forteller Hogne Markussen, som er ryddeleder for SP-Maskin ved Seljestad skole.Til uka

– Jeg satser på at vi i løpet av neste uke går i gang med å fjerne alt det elektriske i bygget. Ledninger og lamper, forteller Markussen.

Han regner med at de vil være 5-6 mann i sving ved skolen frem til i slutten av juli.

– Om 14 dager håper jeg at vi skal ha startet med å fjerne asbestplater og golvbelegg, Hogne Markussen.River byggene

– Når alt dette er gjort, så vil vi gå gang med å fjerne ?Mega-fløya? eller det blå bygget ned mot Prix. Deretter fjerner vi den gule fløya vi står i nå, sier Markussen.

– Vi har en større maskin til riving av de to byggene. Maskinen ble brukt i Kautokeino nylig. Du ser den avbildet i logoen vår, forteller han.Personalrommet

Torsdag formiddag sto vi i personalrommet ved den gule delen av skolen.

– Akkurat her skal det komme en fotballbane, sier Hogne. Som selv har solid fartstid som sisteskanse i moderklubben Grovfjord idrettslag.

– Omtrent et par meter ut av vinduet på personalrommet her, kommer den nye gymsalen som skal bygges, forteller han og peker nedover.

– Når det gjelder grønnskolen mot Seljestadveien, så blir den stående til september 2012. Først da er det meningen at vi skal gå i gang med å rive det bygget, forteller Hogne Markussen, om fremdriftsplanene i rivingsarbeidet for Seljestad skole.

Bygg som helt sikkert vekker minner hos tidligere lærere og elever som har vært en del av skolen opp gjennom årene.