Festival for sprø striper

Merk deg navnet: Krusedull. Historiens første nordnorske tegneseriefestival. Kanskje kommer den for å bli.
nyheter>>

Krusedull er resultatet av to unge studenters eksamensarbeid ved Produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad. En festival tilegnet tegneseriefrelste mennesker. Noe sånt har vi aldri hatt i byen vår. Ann-Kristin Opdal Olsen og Cecilie Wormdahl tar affære, og rigger seg til på parkeringsplassen ved høgskolen.

Sprø humor

- Vi er inspirert av Raptusfestivalen i Bergen. Alle byer med respekt for seg selv bør ha en tegneseriefestival, sier de. Over normalen hekta på striper med humor. For det finnes uendelig mange morsomme figurer.

- Jeg liker spesielt M av Mats Eriksen. Litt sprø humor, helt uforutsigbar, sier Ann-Kristin.

- Jeg liker også One Piece. Det er japansk, og handler om en ung pirat og mannskapet hans, forteller hun. Mens Cecilie liker Tommy og Tigern.

- Herlig rampete. Mye her minner meg om meg selv da jeg var liten, sier Cecilie. Som dessuten er frelst på Nemi, Lise Myhres svartkledde og ironiske skikkelse.

- Jeg tror jeg har komplett samling.

På trykk

Et av høydepunktene blir et verksted med besøk av en kjent tegneserieskaper. Alt er ikke på plass ennå, men kanskje kommer mosjøværingen Torbjørn Lien, grunnleggeren av Kollektivet. Hele lørdag inviteres interesserte til å komme til messeteltet. For å kikke på utstilte blader. Eller for bytte, kjøp eller salg av brukte tegneserier.

På forhånd inviterer studentene ungdommer over 15 år til å sende inn sine egne striper i god tid før festivalhelga 20. og 21. mai. De fem beste blir premiert, og får komme på trykk i Harstad Tidende, forteller de.

Aldri av moten

Tegneserier interesserer folk i alle aldersgrupper. Ofte er det sånn at barn lærer seg å lese ved hjelp av tegneserier. Og humor kan vel aldri gå av moten?

- Først og fremst er det humoren som fenger. Men mange tegneserier er også samfunnskritiske. Se bare på EON, han snakker politikk og har mange viktige poeng. Det finnes en tegneserie for alle. Vi håper å få i stand en festival som trekker folk, som samtidig lager litt liv og røre i byen. Ekstra hyggelig er det hvis den kan bli en årlig festival, sier Ann-Kristin Opdal Olsen og Cecilie Wormdahl.Egne tegneserier til konkurransen kan sendes på e-post til: krusedull2011<\@>gmail.com