Jakter på ungdom

Redningsselskapet har en velfungerende ungdomsgruppe nord i fylket, og nå vil de ha en i gang i Harstad også.
nyheter>>

– Redningsselskapet kunne stått sterkere i sørfylket. Det vil vi gjøre noe med, sier Lin Einarsdotter Olsen, medlems og organisasjonsansvarlig.

I første omgang vil de ha i gang et Ung-lag. På sikt et sjøredningskorps. Og hvem vet – på enda lenger sikt en redningsbåt?I gang til høsten

– Tanken er ikke umulig, sier Einarsdotter Olsen, som sammen med sjøvett– og opplæringsansvarlig for Distrikt Troms var på Harstad-besøk.

Hensikten var å møte det sjørettede foreningslivet og så en spire for et Ung-lag i byen. Målet er å være i gang allerede i høst.

Selskapet har en klar uttalt offensiv rettet mot å få ungdom på havet, men i sikre og kvalifiserte former. De søker samarbeid med foreninger med sjørettet virksomhet, som padlere, dykkere, seilere og fritidsbåter.Mengder av kurs

Redningsselskapet tilbyr kurs i sjøvett, sjømannskap, båtførerprøve. Men det stopper ikke der. Et ung-lag kan få finanisert et bredt spekter kurs, bare et har med sjøen å gjøre. Sikkerhetskurs, våtkort for padlere, kurs i dykking og seiling, for eksempel. Kursene er i stor grad gratis, og redningsselskapet har frigjort betydelige midler spesielt innrettet mot ungdom.

– Vi arrangerer helgesamlinger, egne kurs og sommerskoler. Båtlappen kan du ta over en uke i Hamn på Senja i juni, hvis du har lyst. Det er nesten ikke grenser for hva vi kan arrangere, bare det har med sjøen å gjøre. Hvis vi ikke har ekspertise sjøl, leier vi den inn, sier Jon Ivar Thomassen.

Redningsselskapet har også mengder av utstyr som er populært å bruke for å venne ungdom til sjøen på en sikker måte, som redningsdrakter og seiljoller.