Landets beste aprilspøk?

Harstad Tidendes aprilspøk om tredobbelt farskap gikk landet rundt fredag.
nyheter>>

Knut Gaasvik sto fram som faderlig opphav til tre velskapte barn med like mange mødre, resultat av noen meget livgivende festspillnetter ni måneder tidligere.

Men det hele var selvsagt Harstad Tidendes aprilspøk.

Saken om Gaasviks produktivitet ble delt flere tusen ganger på Facebook. NRKs kontor i Harstad laget intervju, VG bestemte seg for å sende mange single reportere til Harstad kommende festspill, og Dagbladet omtalte historien som årets mest forseggjorte aprilspøk.

NRK sentralt har hatt Harstad Tidendes spøk på sin hovedforside hele dagen. Les nrk.no sin sak her.

- Sinnsykt med respons. Det har hagla facebookmedlinger, sms, eposit og telefoner i hele dag. Jeg smatt innom Metzo og fikk masse reaksjoner, sier Gaasvik.

Han takker bladredaktør Bård Michalsen for å ville stille opp, og ikke minst de tre "mødrene" som så sporty ble med på bildet med lånt beibi.

- Jeg hadde sagt til mor mi at hun måtte lese avisen i dag med en klype salt, og jeg sa også fra til de to barna jeg faktisk har, slik at de ikke skulle bli svar skyldig på skolen. Men bestemora mi på 92 hadde jeg ikke sagt noe til...

- Og hun fant fram den største kjevla si?

- Hun flirte godt, skal jeg si deg! Det har de fleste gjort, jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding.

Gaasvik går på produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad, og mener kunnskapene han har skaffet seg der bidro til at spøken ble såvidt grundig gjennomført, og slo så godt an.

- Jeg har nesten ikke hatt tid til å orientere meg om andre spøker, men jeg hørte jo om en fotballbane sørpå hvor det skulle bygges bønnetårn i alle hjørnene. Morsomt.

- Hva blir det for spøk til neste år?

- Det skal jaggu bli tøft å toppe årets, men man får legge hodene i bløt, så får vi se...

Relaterte saker: