Trippel uttelling

Jo, det var morsomme festspill i 2010, vedgår Knut Gaasvik (45). Nylig ble han far til tre, med forskjellige mødre.
nyheter>>

Harstad Tidende tillater seg å intervjue Gaasvik fordi han til dagens avis har sendt oss bilder av ikke mindre enn tre nyfødte barn, og Gaasvik er far til dem alle. Det er ganske spesielt, hvordan kan det ha seg?

- Det er jo mine barn, så det er klart jeg må være med på bildene, men jeg forstår at du lurer litt. Alt skjedde brått, under Festspillene i Harstad. Det var hektiske dager og ditto netter, om du skjønner.

- Ja visst, men hvordan tar de tre mødrene det?

Sporty, veldig sporty, og de forstår også at det ikke kan bli bryllup med noen av dem. Til å begynne med syntes alle tre det var litt spesielt, men nå har mødrene dannet en forening som skal opptre som en samlet gruppe overfor meg. Mødrene har lagt vekt på at jeg må opptre som far til alle de tre ungene, som sikkert blir gode venner etter hvert, som halvsøsken seg hør og bør.

Hvorfor har de tre samtidige fødslene vært holdt hemmelig fram til nå?

- Vi var enige om at det er like greit å fortelle historien en gang for alle nå når barna er født, verken før eller senere.

- Hva med pappapermisjonen?

Jeg er i dialog med NAV om dette. De har ikke erfaring fra lignende saker, og har heller ingen egne regler. Saken må rett og slett behandles på aller høyeste nivå i Oslo.

- Ser du frem til nye festspill om tre måneder?

Ja, men jeg skal ligge lavt i år, sier den nybakte trebarnsfaren Knut Gaasvik.

Les også: Landets beste aprilspøk