Morten I. Jensen"/>

Åpner etter påske

Elever og lærere tar i bruk nye Seljestad ungdomsskole etter påskeferien.

  Foto: Gurid Ivarhus Næss

nyheter>>

Den opprinnelige planen var at elevene skulle få starte på nye Seljestad ungdomsskole etter påskeferien i år. I desember 2010 meldte imidlertid prosjektleder i kommunen, Arnold Olsen, at innflyttingen er utsatt til skolestart i august grunnet at mye arbeid gjenstår ute. Av hensyn til elevenes sikkerhet måtte derfor innvielsen forskyves til høsten.Må starte på SeljestadhallenNå er det kontrabeskjed: Elevene kan likevel starte på skolen andre dagen etter påskeferien, som er ekstra lang i år (slått sammen med vinterferien). Justeringen skyldes ifølge prosjektlederen at entreprenøren for Seljestadhallen ønsker å komme i gang så fort som mulig, og da må riving av den gamle bygningsmassen, som brukes i dag, starte allerede i begynnelsen av mai. Hallen skal være ferdig til skolestart i 2012.

Olsen sier at nyskolen skal møbleres fra og med neste uke. Overflytting fra Stangnes, hvor noen av Seljestad-elevene skoler under byggingen, starter i uke 15 (11. april).Må leve i byggeområdeArnold Olsen sier anleggsarbeidet vil pågå mens elevene bruker nyskolen.

- Elevene må i denne tiden, knapt to måneder frem til sommerferien, leve i et byggeområde. Men vi skal gjerde inn området som det arbeides på og bygge gangkorridorer for å ivareta sikkerheten. Vi må også sørge for at elevene ikke drar med seg så mye skitt inn i bygningen slik at vi slipper ekstra slitasje på gulvene.

En liten ulempe for elevene er at utearealet vil bli begrenset. Amfiet på baksiden og gressplenene vil ikke bli ferdig før til høsten. Elevene kan være ute på asfalt foran skolen eller på hellene mellom fløyene.