Fant skuter-kasse

Søndag kveld ble det funnet en kasse i Haukebøvannet utenfor Harstad, der det er satt i gang søk etter en savnet mann. Letingen fortsetter med full styrke i dag.

  Foto: Øivind Arvola

  Foto: Øivind Arvola

  Foto: Øivind Arvola

nyheter>>

Det ble bekreftet på stedet at den stammer fra snøskuteren av den savnedes familiemedlemmer. Dykkerne hadde den med seg inn, etter at de i flere timer hadde søkt i overflaten av råken, som er over hundre meter langt.

Fortsetter søket

Da var klokken halv et natt til mandag, og dykkerne avsluttet søket. I stedet ble redningshunder og mannskap fra Sivilforsvaret satt inn i letningen, som fortsatte utover natta. Dykkere er satt inn i søket igjen mandag morgen, og det letes med full styrke.

To helikoptre, en Sea-King fra Bodø og et ambulansehelikopter fra Tromsø ble tidligere på kvelden satt inn i søket. Luftambulansen ble senere sendt tilbake for å utføre et annet oppdrag, mens Sea King-maskinen står på Evenes lufthavn og avventer situasjonen. Det ble vurdert slik at Sea-King-en ikke hadde tilstrekkelig med lys til å lete i mørket.

Haukebøvannet er regulert, og har en dybde på mellom 10-40 meter, med en del understrømmer i seg. Søndag kveld var det for mørkt til at dykkerne tok seg ned under vann.

Skuterspor til råket

Det var søndag ettermiddag at det ble satt i gang søk etter mannen på 56 år. Han ble meldt savnet etter at han dro ut med snøskuter og skulle kjøre en tur til hytta som ligger ved Haukebøvannet i Gausvik utenfor Harstad.

Mannen dro hjemmefra i 14.30-15-tiden søndag.

- Da mannen ikke kom hjem dro pårørende ut for å lete etter ham. Det er konstatert at han ikke er på hytta, og det er observert skuterspor ned mot vannet, der det er en råk som strekker seg fra vannets vestre side og utover, sa operasjonsleder Frank Andreassen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til ht.no tidligere søndag kveld.

Relaterte saker: