Kjell Solbakken"/>

Klar for sommerfestival

I dag starter sommerfestivalen i Kvæfjord som skal bidra til økt livskvalitet for mennesker med psykiske helseproblemer.
nyheter>>

Det gjøres ved å fremme fysisk aktivitet, legge tilrette for opplevelse av mestring og bidra til større åpenhet om psykiske helseplager.

Arrangørgruppen for sommerfestivalen kan tilby tre dager med variert og spennende innhold, og i år er det sjuende gang sommerfestivalen innen psykisk helsevern blir arrangert i Kvæfjord.Over 70 deltakere

- Vi venter inn over 70 deltakere og innkvartering vil skje på internatet til Rå videregående og på hotell i byen. Deltakerne kommer fra Harstad, Kvæfjord, Lenvik, Storsteinnes, Sortland, Målselv, Salangen og Leknes i Lofoten. De fleste deltakerne har med seg ledsagere, sier leder Anniken Sandtorv Georgsen.

I år kommer gjester fra Norges Petanqueforbund for å lede deltakerne gjennom petanque-turneringa. Petanque handler om millimeter-kast med metallkuler og foregår etter samme prinsipp som boccia.Danse swing

Allerede i ettermiddag og kveld "tyvstarter" sommerfestivalen med swingkurs i idrettshallen på Borkenes.

- Mange av deltakerne har sagt at de gjerne vil lære å danse swing. Nå får de muligheten til å lære litt på kurset i kveld. Og torsdag kveld skal de offisielt danse swing på ungdomshuset Fram på Borkenes under avslutninga av festivalen, forteller Anniken Sandtorv Georgsen.

Åpnes i morgen

Onsdag formiddag klokka 11.00 er det offisell åpning av sommerfestivalen med ordførerne i Kvæfjord og Harstad til stede. Like etterpå starter idrettslige aktiviteter: kast av liten ball, lengdehopp og 60 meters løp.

Om ettermiddagen blir det jordbærmarsj fra skytterhuset og utearrangement med grilling og aktiviteter. Torsdag er den store petanque-dagen med innledende runde og finaler utpå dagen. Og fredag skal alle deltakerne reise hjem igjen.