Morten I. Jensen"/>

Pengene fosser inn

Pengene har fosset ut av Grottebadet siden oppstarten i 2003. I 2009 fosset pengene for første gang inn.

  Foto: Christina Svanstrøm

Overskuddene skyldes at det har vært jobbet jevnt og trutt flere år for å stramme opp driften.

Styreleder Lillian Mathisen Sund
nyheter>>

2009 var det første året i historien med overskudd for Grottebadet AS. Og det var ikke så rent lite heller: 1,6 millioner kroner av en omsetning på 14,5 millioner kroner gir respektable 11,5 i resultatgrad.

Inkludert i beregningen er riktignok et driftstilskudd fra Harstad kommune på tre-fire millioner kroner, melder styreleder Lillian Mathisen Sund. Dermed er driften av badet isolert sett ikke i pluss ennå. Kommunen får ikke utbetalt noe utbytte, da vedtektene sier at utbytte ikke skal utbetales, men gå tilbake til driften.

Sund opplyser at også morselskapet, Harstad Fjellhall AS, gikk med overskudd på 568.000 kroner i fjor.

- Overskuddene skyldes at det har vært jobbet jevnt og trutt flere år for å stramme opp driften. Styret berømmer de som er i ledelse og jobber i Grottebadet. På sikt er målet å være økonomisk rustet til å gjøre nye produktutviklinger og opprettholde Grottebadet som en stor attraksjon for Harstad, sier hun.Økt omsetningOmsetningen økte fra 12,2 millioner kroner i 2008 til 14,5 millioner kroner i fjor. En del av forklaringen på dette, er treningssenteret Nautlius' inntreden i badet, melder Mathisen Sund. Hun karakteriserer samarbeidet som en vinn-vinn-situasjon. Kunder kan kjøpe et kombinasjonskort til både gym og bad for en pris som få andre treningssentre kan matche.

Men Grottebadet melder også om stadig flere "rene" badegjester, både fra Harstad og regionen. En egen badebåt har trafikkert mellom Tromsø og Harstad og folk fra Ofoten, Vesterålen, Lofoten og innlandet er å se stadig oftere i badet.

Grottebadet har tidligere denne begredelige værsommeren meldt om rekordartet besøk. Flere hundre gjester har løst billett daglig.Øker priseneGrottebadet melder for øvrig på sine nettsider at inngangsprisen fra 1. juli er regulert opp. Dette som en følge av at stortinget har vedtatt å innføre kulturmoms.

- Dette vil gjelde for private anlegg, som betegnes som opplevelsessentre, også badeland. Slike anlegg vil pålegges 8 prosent kulturmoms på inngangsbilletter, melder Grottebadet.

Prisen for inngang er nå 135 og 155 kroner for en voksen i henholdsvis hverdag og helg. Et årskort koster 3.300 kroner.