Ledig på folkehøgskolene

Folkehøgskolene går mot nok et rekordår. De fleste plassene på landets 78 folkehøgskoler er fylt opp, men det er fortsatt ledige plasser, også på Trondarnes og Soltun.

  Foto: Harstad Tidende

nyheter>>

På www.folkehogskole.no finnes nå et restplasstorg som viser ledige plasser på ulike linjer ved folkehøgskoler som fortsatt har ledige plasser. Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist, man kan søke fram til skolestart så lenge det er ledige plasser.

Oversikten viser at Trondarnes frilynte folkehøgskole har ledige plasser på «mat, kjøkken, reiseliv», «mote, søm, design», «barn og ungdom, psykologi, sosial, helse og omsorg» og «teater, drama, revy, musikal».

Soltun folkehøgskole har ledige plasser på «friluftsliv (for funksjonshemmede)», «norsk (internasjonal linje)», «foto (backback foto)», «solidaritet, u-landsfag (peacebuilding)» og «kurs for psykisk utviklingshemmede, sosial helse og omsorg».

Folkehøgskolene i Norge har i overkant av 7000 plasser.

6624 elever har hittil bestemt seg for å bruke neste skoleår ved en folkehøgskole. Dette er over fem prosent flere enn forrige skoleår og utgjør mer enn ti prosent av landets 19-åringer.