Knut Godø"/>

Rebekka-jubileum på flere strenger

Når Rebekka-losjen Laboremus lørdag feirer 50 år, lar de høre fra seg en smule ekstra.

FLERE STRENGER: Rebekkalosje nr 23 Laboremus overrekker elektrisk gitar til Plastelina. Fra venstre ungdomskontaktene Ragnhild Christensen og Elida Alvarez, Vigdis Eriksen, Vivi Uhre og Inger-Ann Solbakk. Foto: Knut Godø 

TANGENT-LEVERANSE: Bergseng Bo- og servicesenter har nettopp fått nytt el-piano, og Baard B. Haugen takker. 

nyheter>>


I dagene før jubileet bryter løs for alvor med celebre gjester, festlosje og bankett, har søstrene sørget for at det er trillet inn el-pianoer på Olavsgården og Bergseng Bo og servicesenter, og at ungdomsstedet Plastelina i Harstad har fått ny Fender - en el-gitar av edelt merke.

- Vi ønsket å markere oss litt ekstra, og bli litt synligere. Foreningen har dessuten helt siden starten bidratt til sosialt og veldedig arbeid, sier losjens leder, overmester Inger-Ann Solbakk.

Sammen med Vivi Uhre og Vigdis Eriksen hilste de innbyggerne ved de to eldreheimene og ungdomsinstitusjonen hjertelig vær så god med beskjed om å slite instrumentene med helsa.

Rocka ungdom

På Plastelina ble de takket av ungdomskontaktene Ragnhild Christensen og Elida Alvarez, som nå har komplett utstyr til et standardoppsett av rock eller pop.

Harstad fikk i 1960 den 23. Rebekkalosjen her i landet, etter at Harstad Rebekkaforening hadde eksistert i fire års tid. Hanna Stangnæs, Ovidia Thorbergsen og Ester Hansen tok initiativet til å opprette en kvinnelig motpart til den eksklusivt mannlige Odd Fellow-losjen.

Jubelsøstre

Medlemmene - eller søstrene - i foreningen var godt i gang med veldedig arbeid, og har fortsatt sitt virke under mottoet vennskap, kjærlighet og sannhet - det samme mottoet Odd Fellow-losjene strever under.

Rebekkalosje nummer tjuetre, ble allerede året før den ble instituert gitt navnet Laboremus (latinsk for "la oss arbeide"). I jubelåret teller den 150 søstre.

I forbindelse med 50-årsjubileet er det utgitt et skrift med prolog av Liv-Sølvi Forsaa - skrevet på dialekt. Skriftet inneholder et historisk riss av foreningens virke og utvikling siden starten.