Det gode liv i Tårstad

EVENES: Åge Lind, Sissel Høgås og Eivind Solvang vant sine klasser i kasting av melkespann lørdag. Konkurransen ble holdt på Tårstaddagen, den tredje i rekken.
nyheter>>

De tre vinnerne konkurrerte i henholdsvis klassene herre, dame og barn/ungdom. Åge Lind leverte et skikkelig langkast og ble målt inn på 13,59 meter. Sissel Høgås sendte spannet av gårde til 11,33 meter.

Det gode livNesten enhver bygd med respekt for seg selv markerer det gode liv på bygda med egen dag. Så også i Tårstad. Tårstaddagen ble i år arrangert for tredje gang med stor oppslutning. Birgitte Rørvik Bruun i arrangementskomiteen regner med at det var rundt 400 mennesker innom markedet, grendehuset og melkespannkastingen.Dagen startet med tombola, markedsboder, potetgjettekonkurranse og loppemarked. Senere startet melkespannkastingen hvor flere prøvde ut nye teknikker for å levere spannet lengst mulig av gårde. Noen regler var det likevel å forholde seg til – blant annet var det ikke lov å benytte 360 graders svingkast.

PotetgjettingPotetgjettingen trakk mange deltakere. Her skulle man gjette antallet poteter i sekken – ikke kilotallet. Om bøndene i jordbruksbygda Tårstad hadde noe erfaringsfortrinn skal være usagt, men i alle fall var det god spredning på gjetingen. Tallet – etter opptelling – viste seg å være 272 stk. Der var det Adler Larsen som gjettet nærmest. Han bommet bare med én potet. Gevinsten ble potetsekken med innhold – og en fruktkurv attpå.

Unge sangereTo unge sangere fra bygda; Karianne Lorentsen (13) og Lotte Devold Kolsing (12) framførte sang for kafégjestene, og høstet stor applaus for sin fine framtreden.Auksjonen mot slutten av arrangementet trakk som i fjor mye folk. Her var det særlig antikke gjenstander som vant høye budrunder, i tillegg til lokal kunst. Blant de antikke gjenstandene var både høygafler og småverktøy. Et gammelt smårustent vaffeljern ble høyt verdsatt av byderne. Her var det lenge kamp om å få tilslaget. Godt kan det være at jernet enda kommer til å gjøre tjeneste på kjøkkenet. Men trolig vil det nok bli malt og stelt for så å være et antikt klenodium i stua.