Rapport fra bølgetoppen

-Høre dåkker ikkje på vermeldinga i Harstad!

Ausregn så mye vi orka, skarp motvind, havblikk i bukta - og bølger. Bølger og atter bølger!

nyheter>>

Kommentaren falt fra en av de tre eldre grytskankan som observerte tre padlere som gjorde seg klar for en heisatur i den grytske skjærgården i helga. Ola Løftingsmo har penneført et referat fra turen, og vi gjengir her det meste:

"

Ærlig talt så var det vel nettopp det vi hadde gjort. Meldinga gikk ut på liten storm fra sørvest, med utsikter til vindhastighet på opptil 20 meter pr sekund og regn.

Det var han Frank som hadde sendt ut epost, der han lurte på om det ikke var noen som kunne tenke seg litt padling i helga til tross for dårlig værmelding. Det var visst bare Hans Petter og jeg som var lettlurte nok, så vi heiv oss med ferga over til Grytøya og møtte Frank på kaia på andre sida.

Han skal ha det han Frank at når han invitere til padling så spare han ikke på noenting. Vi fikk servert ausregn så mye vi orka, skarp motvind på slutten av dagen, havblikk i bukta hvor vi inntok lunsjen - og bølger. Bølger og atter bølger. Ja han e raus han Frank!


Vis større kart

At det går an å ha så mange forskjellige værforhold på samme tur er nesten litt rart. Det skyldes to ting; for det første skiftet været hele tiden slik at det i det ene øyeblikket øste det ned, neste øyeblikk glimta sola. Det geniale med øyriket der ute er at man kan padle i le og oppleve vindstille til tross for fokk og råkk på yttersida. En mengde skjær, skvalpeskjær og undervannskjær gjør det til en spektakulær opplevelse å surfe mellom og rett ved siden av når bølger deiser inn i stein og hiver seg himmelhøyt. Sett fra undersida gir sånt uforglemmelige padleopplevelser.

Kombiner så nærkontakt med elementene med nærkontakt med blant annet skarv, måse, teist, and, ærfugl, tjeld, ørn, hegre og andre sjøfugler og opplevelsen blir komplett.

Vi dro ut for å ha en artig dag med lek ig surf i bølgene og det fikk vi så mye vi bare ville. 20 sekundmeter i baugen er verken noe å trakte etter og heller ikke særlig morsomt, et slit mest, men heldigvis opplevde vi kun det gjennom sundet fra nordsida av øyene og ned mot selve Grøtavær.

Der kom storm-åra til sin rett, en grønlandsåre som er kortere enn vanlig padleåre, men på sitt mest effektive i sterk motvind.

For de som ikke har opplevd Grøtavær er det bare en ting å si - sal opp og kom dere utover. Vi har et padleparadis som bare må oppleves, og det ligger så å si rett utenfor stuedøra til Harstad.

Relaterte saker: