Hans Viktor Øye"/>

Verdensrekord i torskhaukasting

128 deltakere og 266 drylte torskhau, slikt må det vel bli rekorder av. Og det ble det i helga på Liland.
nyheter>>

Tørskatorskhaudrylere i alle aldre og nasjonaliteter satte hverandre stevne under årets åpne nasjonale mesterskap i tørskatorskhaudryling på Liland Brygge i Evenes.

Christian Hestdahl økte sin verdensrekord til 39 meter i den gjeveste klassen, mens Lisa Øien strakk sin verdensrekord til 29,5 meter i dameklassen. Begge er dermed tidenes mestvinnende haudrylere. Aller mestvinnende er likevel Hestdal som har vunnet 12.000 kroner på sporten de siste to årene.

Årets mesterskap hadde deltakere både fra det polske og finske landslaget i tørskatorskhaudryling. Det hjalp lite, priser og rekorder gikk til lokale drylere.

I juniorklassen for ble det også ny rekord. Adam Bengtson og Håkon Opdal drylte begge 23 meter, og sletter dermed Mikal Johnsens rekord fra i fjor som var på 20 meter.

- Skal dette fortsette må vi forlenge drylerbanen, sier Steinar Solaas som er leder i Evenes Kystlag. Og det gjør vi gjerne, rekorder setter vi bokstavelig talt pris på.

Dagens våteste dryler var Marita Sørensen Solaas som tok seg vann over hau ute ved flytebryggene. Drylet var langt, men ble dømt dødt for overtramp.

Marita ble tildelt fiaskoprisen, som var en eksklusiv ryggsekk.

De ti lengste kastene:

1 Christian Hestdahl 39 meter

2 Emil Bakken 38,5 meter

3 Amund Johnsen 37 meter

4 Eirik Kirkerud Morris 35,5 meter

5 Mikal Stenbak 35 meter

6 Ronny Fagerbakk 33 meter

7 Tor Børge Strand 32 meter

8 Sondre Markusson 31,5 meter

8 Hilmi Kurtulus 31,5 meter

8 John Magne Flovinsten 31,5 meter