– Send hjem norske soldater

– Få hjem de norske soldatene fra Afghanistan. Sett dem til å overvåke Barentshavet, krever RV.

  Foto: Tormod I. Kjelseth

nyheter>>

Rød Valgallianse i Troms har som mål å kapre 7000 stemmer i fylket. Da får fylkets 1. kandidat, Jens Ingvald Olsen, plass på tinget.

– Hvis velgerne vil ha en uredd talsmann blottet for partipolitisk taktikkeri, er det bare å stemme RV. Vi driver garantert ikke med hestehandel, sier Frode Bygdnes fra Harstad.

Leter etter fiender

Kampen for å hente hjem norske soldater fra Afghanistan og Irak er en av de viktigste sakene i valgkampen.

– Det som nå skjer med de norske styrkene som er utdannet her i fylket, er skammelig. Det er første gang siden vikingtiden at Norge herjer vilt i andre land. Etter at den kalde krigen tok slutt, har Norge lett jorda rundt for å finne nye fiender. Nå opptrer vi som leiesoldater for USA. Vi har ingenting i Afghanistan og Irak å gjøre. Få soldatene hjem, sier, Jens Ingvald Olsen og Frode Bygdnes.

Rød Valgallianse vil plassere soldatene, som nå er i utlandet, til å overvåke naturressursene i landsdelen.

Press fra venstre

– Råkjøret mot Barentshavet tjener først og fremst USA og EUs interesser, mener de.

Både Bygdnes og Olsen er hellig overbevist om at Bondevik-regjeringen må gå av etter valget. De rødgrønne overtar, og det meste vil fortsette som før, både i utenriks- og innenrikspolitikk, mener de.

– Derfor er det viktig å bygge opposisjon fra venstre mot den nye regjeringen. SV vil ikke makte å være noen opposisjon. De vil regjere landet sammen med Ap, slik de lokalt har styrt i Tromsø de siste seks år, mener de.

Stoler på Marie

Bedre eldreomsorg er også en viktig valgkampsak for RV i Troms.

– Markedsliberalistene har lenge nok fått herje vilt. Vi vil gjøre noe med dette, slik at de svakeste i samfunnet får det bedre. I Tromsø har vi kjempet hardt for å bevare sykehjemmene våre, sier Olsen.

–Harstad RV har ikke markert seg spesielt i kampen for de gamle?

–Harstad har Marie Waale Nilsen. Hun fortjener honnør for sin årelange kamp for de gamle. Men RV støtter fullt ut eldreopprøret som nå på gang, sier Frode Bygdnes.