HTG overtar Andøyposten

Harstad Tidende og Harstad Tidende Gruppen overtar som hovedeier i Andøyposten, som dermed blir en del av Polaris Media.
nyheter>>

Harstad Tidende AS og Harstad Tidende Gruppen AS (HTG) har økt sin samlede eierandel i Andøyposten AS fra 34 til 80 prosent. Dette er skjedd gjennom kjøp av en post på til sammen 38 prosent eiet av personer og selskaper knyttet til familien Adolfsen, samt kjøp av aksjer eiet av de ansatte i Andøyposten og ytterligere en aksjonær på Andenes.

Ønsket lokalt eierskap

"Adolfsen-gruppen" hadde bud på aksjene fra en ekstern investor som bød mer enn Harstad Tidende/HTG, men valgte å selge til Harstad Tidende.– Vi mener det er best for utviklingen av Andøyposten og lokalsamfunnet Andøy at lokalavisen er eiet av regionens største og viktigste mediehus, sier Kolbjørn Adolfsen.

Langsiktig

Administrerende direktør Mona Kristine Rosvold i Harstad Tidende understreker at Harstad Tidende lenge hatt eierskap i Andøyposten og at det var naturlig å kjøpe seg opp når anledningen bød seg.

– Vi skal være en langsiktig eier som bidrar til at bedriften blir en god og sterk lokalavis, sier hun.Andøyposten blir nå en del av midt- og nordnorske mediekonsernet Polaris Media.

Harstad Tidende har siden etableringen av Andøyposten i 1979 vært aksjonær og støttespiller for lokalavisen på Andenes.

Relaterte saker: