- Bytt nettleser

Nettstedet finn.no har startet dugnad for å få folk til å kvitte seg med nettleseren Internet Explorer 6 (IE6) og enda eldre versjoner.
nyheter>>

Både VG, Nettby og Start.no har fulgt opp med tilsvarende oppfordring på sine sider, og flere har meldt at initiativet vil bli fulgt opp.

- Dette er ikke en kamp mot Internet Explorer. Vi ønsker bare at flest mulig oppgraderer til en nyere versjon av nettleseren sin. Problemet med IE6 er at den ikke helt følger standardreglene for hvordan den skal vise frem innholdet på en nettside. I tillegg har den en del sikkerhetssvakheter, sier rådgiver Erlend Schei i finn.no.Oppfordrer til å bytte

Microsoft har for lengst laget IE7 og er i gang med IE8, så Finn oppfordrer folk til å bytte til disse versjonene, eventuelt konkurrerende nettlesere som den norske nettleseren Opera 9.6, Firefox 3 eller andre.Statistikk viser at utbredelsen av IE6 er klart større i bedrifter enn hos private. For finn.nos del er det rundt 12 åprosent IE6-brukere på kveldstid og i helgene, mens det på hverdager mellom kl. 08.00 og 16.00 på nærmer seg 25 prosent.- Fordi mange har gamle nettlesere, har vi brukt mye tid på å tilpasse sidene. Det stjeler mye av tiden vi bruker på å utvikle nettsiden vår, sier Eyvind Larre i finn.no.Tilsvarende tankegang gjelder alle innholdstunge nettsider - også ht.no. Opplevelsen av sidene blir rett og slett mer knirkefrie med nyere nettlesere, forutsatt naturlgvis, at maskinen du kjører nettleseren på har muskler nok.Drahjelp fra Twitter

Ideen til dugnaden oppstod gjennom månedlige nettleserstatistikk. Snøballen begynte å rulle med en enkel oppfordring til IE6-oppgradering på nettjenesten Twitter fra en av de ansatte. Da finn.no deretter gjorde alvor av sin egen oppfordring, fulgte store deler av nett-Norge etter, opplyser Schei.Nettstedet begrunner oppfordringen her.