Øyvind Askevold Kaarbø"/>

Hil i eliteserien

Harstad ILs elitelag i futsal fikk æren av å ta åpningssparket i den nye ligaen.
nyheter>>

Kaptein Ole Johan Aas tok det høytidelige sparket og sendte ballen i krysset etter åpningstalen til fotballpresident Sondre Kåfjord lørdag. Noen timer senere på ettermiddagen tapte HIL 3-4 for Sandefjord i den første av tre kamper for laget i åpningshelgen. HIL ledet 1-0, 2-0 og 3-2, men strakk ikke til etter to ganger 20 effektive minutter med denne typen innendørsfotball.

Fakta:

  • Futsal er den nye storsatsingen til Norges Fotballforbund. Denne formen for innendørsfotball har blitt markedsført knallhardt i forkant av sesongen, og er ventet å få god publikumsoppslutning under turneringshelgene i årets eliteserie.
  • Foran fjorårets eliteseriekvalik lyktes laget å kvalifisere seg til eliteserien under navnet Samemafiaen. I etterkant av fjorårssesongen gikk laget og HIL inn i en dialog som endte i at laget ble inkludert i klubben. De tok så navnet Harstad IL Futsal.
  • Det er en god del ting som minner om five-a-side innendørsfotball ved futsal. Likevel er også flere aspekter forskjellige. Ballen er klart mindre enn en vanlig fotball, og spretter heller ikke så godt. Kampene over to ganger 20 minutter. På banen skal det til enhver tid være en keeper og fire utespillere.
  • Denne helga møter Harstad IL futsal Sandefjord, Fyllingsdalen og KFUM Kam Oslo til dyst i Ekeberghallen.


Relaterte saker: