Christina Svanstrøm"/>

– Store muligheter i Nord-Norge

Harstad:May Kristin Vespestad (29) er i gang med sin doktorgrad om naturbasert aktivitetsferie.
nyheter>>

I dag har Norge stempelet som landet med vakre fjorder, fjell, og ikke særlig mer enn det. Det er denne tendensen internasjonalt Vespestad ønsker å utfordre.

– Vi har et skifte fra at folk ønsker å se, til at folk ønsker å delta. Å oppleve naturen gjennom aktiviteter kan for mange forsterke opplevelsen, sier Vespestad.

– Som New Zealand

Som base for naturbaserte aktivitetsferier mener doktorgradsstudenten at det ikke finnes områder i Norge med større ubrukt potensial enn her nord.

– Det finnes aktører som stiller med gode produkter i dag, være seg safarier eller frikjøring på ski. Men det er fortsatt enorme muligheter for utvikling på feltet. Skal man tilby denne type opplevelser internasjonalt vil også kulturelle aspekter kunne spille inn med tanke på tilrettelegging og markedsføring.

Med tiden har Vespestad ambisjoner om at den nordnorske aktivitetsferien i markedssammenheng kan måle seg med New Zealand, Australia og Canada – alle land med godt rykte som aktivitetsdestinasjoner.

Ferdig i 2010

Opprinnelig kommer 29-åringen fra Sveio utenfor Haugesund, og kom i sin tid hit for å ta en bachelor i reiseliv ved Høgskolen i Harstad.

– Siden har jeg tatt en master i Alta, og etter det undervist her i Harstad. Det er gjennom studiene og undervisningen at jeg har funnet min interesse for naturbasert aktivitetsferie som et nytt alternativ for nordnorsk reiseliv.

I dag har Vespestad et stipendiat ved Høgskolen i Harstad, mens doktorgraden koordineres med PhD-programmet ved Handelshøgskolen i Bodø.

Hva resultatet av prosjektet vil bli, er ikke klart før tidligst høsten 2010.

Sitat:

Det finnes ikke områder i Norge med større ubrukt potensial enn her nord.