Vikings på nytt stortap mot Aliens

Første møte en massakre, og Vikings benyttet i ettermiddag ikke sjansen til å reise kjerringa mot Asker i Harstadhallen. Det betyr at i neste kamp kan Asker vinne sluttspillet - og mesterskapet. Vikings kan få et forsmedelig sølv for trejde år på rad. Det er krise i Vikings.
nyheter>>

Arne Pedersen synger nasjonalsangen med tung malmkraft i stemmen, og det er duket for det andre oppgjøret i sluttspillet.

1. periode

Like etter er kampen i gang, og Asker viinner de tre første kurvene. Etter ti minutter spill leder Aliens 4-7. Vikings starter med Risshall, Storm Hansen, Pavlic, Mackell og Rogers. Kanskje de sterkest åpningskortene Vikings har. De blir fullstendig overkjørt. i åpningsminuttene.

Det er fattig initiativ under finedens kurv. Vikings lar seg ta ved nesen, og Aliens legger lange trepoengere, uten at Vikings får uttelling på sine kontringer. 6-16. Guta, for farsken. ke de herre. Stanley Ocitti putter en treer til på fem minutter. Vikings null, men hindrer i alle fall et oppkjør fra Asker. Og Jeff Rogers skårer. Nok et Aliensangrep blir brutt, og Mackell tillater seg en dønk. Storm Hansen blir tatt ned under egen kurv, men dommerne later som ingenting.

I alle fall ser det ut som om Vikings ikke har tenkt å gi mer enn ti-tolv poengs ledelse. Og tar timeout på tre min og atten sek. Stillinga 12-24.

Kristian Storm Hansen blir tatt feigt av Rylan Hainje, som får feil. Rogers og Mackell samarbeider under fiendekurven og får uttelling. Men noen medisin mot Aliens langskyttere har ikke Vikings. For annenhver topoenger vikingene senker, legger Aliens en trippel. Fortærende. Men nå er intensiteten i defence økt en anelse hos Vikings, ser det ut som. Men så glipper det i angrep. Og i forbauselsen også i defence like etter. Mustafa Mahnin leker Desert Storm på Mackell, og får blåsning på tretti sek igjen. Hjelper ikke. 15-29 taler sitt tydelige språk, og Björn Risshall opplever at Aliens'ene er villig til å ofre mye for å hindre ham i å skåre. Perioden ender 17-31.

2. periode

Aliens er i full sving fra første sekund, og gjør det så rikrtig, bra og elegant at det er vanskelig å la være å applaudere. Aliens slapper av, og kan med trygg ledelse legge inn noe somn ligner et sjarmør-gir i spillet sitt. Ydmykelsen blir desto større for Vikings, som kaver noe allstyrendes. Aliens lander den ene trepoengeren etter den andre, mens vikingene må slite seg til hvert poeng.

Storm Hansen får et slag på armen under motstanderens kurs, og får både kurv og bonus. Aliens tillater seg en dønk, ved Ronny Karlsen. men Jeff Rogers har ikke tenkt å gi seg, kjemper har falt før for den karen. Nå er Pacvlic inne også, desperat. Risshall bomber kurven, men får han de nedi, nei. Men noe kan ha skjedd med Vikings, det synes å være blitt en ny energi i laget. Pavlic pådrar seg en offensiv feil. Nå er Vikings begynt å bryte Aliens' angrep også. På tide, stillinga er 24-40. Dommeren får pepper fordi han ikke kan telle skritt - hos Ailens. Jeff Rogers legger en bombe, Men det gjør Mustafa Mahnin også. Og Pavlic. Endelig blåser dommeren for skritt på Aliens, som har tillatt seg de rene spaserturer med ballen i favn, og kommet fra det.

Storm Hansen rydder opp en miss fra Rogers, og det er bra. Men i dag treffer Asker på hvert eneste forsøk. La dem for fanken ikke få hendene over hodet. Legg dem i jern. Som Storm Hansen, han trøkker ned vesle Hani Isshali, og hadde han hatt et djupt håll i jorda, hadde han tetta igjen etter seg. 33-55. På tide med litt panikk nå, kanskje? Det hjalp jo i sluttkampen mot Jets.

Jeff Rogers er irritert. Han blir blåst for slag på armen, enda han hadde dem på ryggen. Han klapser dommern vennskapelig der han sitter når han skriver dommerrapport, men får feilen likevel, hans første.

Tretti sekunder to go. Ledelsen til Asker er skrekkinnjagende. Vikings får på 20 sek igjen to poeng pluss bonusskudd. Nitten poeng bak. Noen bør ta et grepa ansvar i pausen. Perioden går ut med 38-50. Tjue poeng!!!

Generalsekretær Per Burud overrekker premie til Harstad Vikings som den beste arrangør i basketligaen. Harstad vinner publikumsmessig, og lagene elsker å komme hit å bli slakt. Vikingsleder Erling Johannesen og Eidar Andreassen tar imot æresbevisningen.

3. periode

Bjöorn Risshall dundrer inn en dønk som en foreløpig advarsel ved periodens begynnelse. Men det gjør sannelig Rylan Hainje også. Aliens stråler av selvtillit, hva ligger i vikingenes blikk? Death and doom.

Mike Mackell treffer både på første og andre straffe, så noe kan ha skjedd. Han har ellers ikke for vane å ta maks uttelling på gratissjanser. Mackell viser gamle former igjen like etterpå, og flere minutter ut i tredje periode leder Aliens fortsatt med 23 poeng. Det er ille lite med intensitet å se.

Nå bæsjer dommeren på leggen. Greg McQuay skal ta straffe, og finter spillet i gang, men kaster likevel. Og bommer. Det klarer naturlig nok ikke dommern å utstå, så han blåser, og gir McQuay en ny gratissjanse. Som han treffer på. Det er vel ikke noe vits å hjelpe Aliens, de ser da ut til å greie biffen sjøl.

Kristian Storm Hansen gir faen, tar ballen og ansvaret, og skårer. Like etter er Hahnin og Rogers nær hverandre, og det blåses mot Rogers. Han er jo viking. 47-70 på halvspilt periode.

Rogers pådrar seg tredje feil, og McQuay sin fjerde. Storm Hansen skyter langt, og bommer. Vikingene klarer ikke å skape forstyrrelser i Alienslaget. Forsvaret er rustfritt stål. Angrepet er hurtig og dødbringende. Treffsikkerheten enorm, naturligvis på grunn av hvitglødende sjølsikkerhet.

Lenge holder ledelsen seg jamn, og vikingene klarer å bryte enkelte av aliens-angrepene, Aliens gjør som vikingene burde, de skaper hele tida uro og famling hos motstanderne. Ett minutt igjen av perioden, og stillingen er patetiske 56-77 til bortelaget.

Jeff Rogers er på raid. Aliens har holdt over 20 poengs ledelse hele perioden. Hvis den skal hentes inn, bør Vikings hente inn noen norrøne guder og fikse noen mirakler. For dette går ingen steder hen. William Pavlic legger en dyrebar, etterlengtet treer like før buzzer på tredje perioden, som ender på 61-80.

4. periode

Vikings åpner ballet. Og henter inn to poeng. Nå ligger vikingene under 20 poeng bak for første gang siden 2. periode. Det holder i omtrent 20 sekunder, før Hani Issalhi skårer for Aliens.

Mike Mackell finner det for godt å dønke. Artig. Isshali er på krigsstien, og lar seg ikke stoppe. Det blir for tafatt i Vikings. Aliens bryter returen.

Enorme mengder personlige feil er delt ut i denne kampen, fire spillere står i fare for å ryke ut nå. William Pavlic eter inn litt ledelse. Nå er vi fjorten bak. Kjør nå!

Litt over sju minutter å gjøre det på. Mustafa Hahnin har en - unnskyld - herlig røsj-egenskap. Han stormer fram, og raser med seg hele Vikings-forsvaret. De lar seg lure hver gang, for det resulterer naturligvis i at flere og tredve aliensspillere kommer på sidene, over, under, foran og bak for å ta i mot ballen. Mahnin pakker hele laget inn i sin favn, han har bare å levere ballen, strekke armene ut og holde på hele vikingslaget mens en annen - som har hundreogsøtten år på seg, skårer, valgfritt fra toer eller treer-posisjon.

En grei taktikk, det ugreie er at Vikings biter på - gang på gang. Kristian Storm Hansen har sett det, og feller Mahnin idet fem trettien tikker inn på tavleklokka, og stillingen er håpløse 73-95. Storm Hansens femte feil er et faktum, og han må ut.

Nå gjelder det bare å begrense tapet. Jeff Rogers skårer lett, Aliens kan ha begynt å slappe av. Mackell leverer en håpløs pasning som Rogers riisikerer livet på å nå. Han ender i en haug reklameskilter. Til og med anonyme Mick Cashman legger en treer. Bjørn Risshall kjemper under Aliens' kurv - i horisontalen. Jeff Rogers når sin fjerde feil. Aliens passerer hundre poeng - vikingene har 71.

Jeff Rogers blir sendt i garderoben med fem personlige feil. Dommerne har vært rause i dag. Coach Holm går i disputt med dommeren, men hjelper det? Ikke i det hele tatt.

Dommeren får kraftig medfart fra Mjødberget. Kampen blir satt på vent etter klager fra dommeren, Han har sett en gjenstand bli kastet ut på banen. Det skal ha dreid seg om et tyggegummipapir, og det kom IKKE fra Mjødberget, men fra en helt annen del av vestre langside. Bare så det er klart.

Publikum blir bedt om å besinne seg, både av lagleder og dommer, som gjør klart at han "ikkje vil bli troffe i håve".

Tretti poeng i mellom når buzzeren vræler for full tid. Stillingen 83-113. De 796 tilskuerne må ete i seg et begredelig tap, som innebærer at neste kamp i sluttoppgjøret kan bli definitiv.

Det er krise i Harstad Vikings.