Elisabeth Øvreberg"/>

NRK lager ny doku-såpe

Alle som likte serien «Livet er Svalbard» kan glede seg til en ny tromsøprodusert doku-såpe.
nyheter>>

For tiden sprengjobbes det i NRK-huset på Sydspissen, der ni ansatte stresser med å gjøre i stand til en ny serie om lofotparadiset Røst og tørrfiskproduksjonen på den lille øya. De involverte selv karakteriserer den nye serien som NRKs nye flaggskip, og de er stolte av at det er kun tromsøfolk som arbeider med å produsere serien som skal vises på riksdekkende fjernsyn.

Innspillingen starter i begynnelsen av mars, og tv-teamet skal følge noen karismatiske personer på Røst. De vil gi seerne innblikk i lofotfisket, tørrfiskproduksjonen og tørrfisksalget i Italia.

– Røst er en suksesshistorie fra Nord-Norge. Der bor det knapt 600 mennesker, men de har flest millionærer per innbygger, sier Siv Helberg, reporter i serien.

Sikker på suksess

Hun og kollegene gleder seg stort til serien som skal vises på NRK høsten 2006, for de er sikre på at dette vil bli en suksess.

– Vi har allerede vært på Røst én gang for å prøvefilme, og resultatene vi fikk, er veldig bra, smiler Helberg.

Medreporter Halvard Jakobsen er mer enn enig, han er sikker på at de menneskene de skal følge på Røst vil falle fenge seerne.

– De vil sjarmere dere i senk, gliser han, før han blir litt mer alvorlig. Han tenker på hvordan det skal gå med tv-teamet som må ut på lofotfiske for å jobbe.

– Vi får håpe vi er sjøsterke, ellers kan det bli skikkelig dårlige arbeidsforhold, kommenterer han.

Han trøster seg med at bacalao er lett fordøyelig mat.

I og med at programmet omhandler Røst sin store eksportvare, kan tv-teamet forsikre oss om at de alle liker både tørrfisk og bacalao.

– Vi hadde bacalaofest på lørdag, og jeg tror jeg var på nippet til å sprekke, fortsetter den matglade reporteren.

Noe helt nytt

NRK-gjengen vil poengtere at deres Røst-såpe ikke blir en kopi av tidligere produserte serier.

Det de nå har planer om er nytt, og de mener tv-sendingene, som skal gå over åtte uker, både vil være sjarmerende, morsomme og lærerike.

– Vi tar for oss litt historie innimellom, og vi har egenprodusert musikk. Ellers så må vi berømme innbyggerne på Røst som har tatt imot oss med åpne armer. De har ikke hatt nei i sin munn, men er villige til å ta oss med i livene sine, avslutter Siv Helberg.