Vikings mot Asker - følg kampen!

Vikings retter inn breisia mot Asker Aliens i Harstadhallen klokka halv sju i ettermiddag. Du følger kampen periode for periode her.
nyheter>>

Vi har banka Aliens, vræler Mjødberget før kampen tar til i Harstadhallen denne fredag ettermiddagen, hvor det står om den siste direktebilletten til finalespill. Den som vinner i kveld surfer direkte til sluttspill, mens taperen må gå slitsomme ekstrarunder i kvartfinale.

1. periode:Presis klokka 1830 er kampen i gang - uten at det er altfor tett på tribunene. Aliens vinner droppen, men Jeff Rogers snapper den og legger to poeng før fem sekunder er gått. Når Aliene i samme minutt får to straffer, misser Stanley Ocitti på begge. Vikings kvitterer med to poeng til.

Aliens senker en trepoenger. Men Vikings har hatt ballen til sammen ca 20 sekunder de første to minuttene. Og leder. Dette lukter som ajax - det lukter effektivt. Når Stanley Ocitti bommer på en av to straffer litt senere, er det vår og sommeri Mjødberget, og Vikings bryter. Sanel Gabela setter en gudetreer fra en halvmils hold. Perlefint og 9-4 til verdens beste gutta.

Det ser bra ut. Kombinasjoner funker, det er ro og finesse i drag og driblinger, seriøs jobbing. Rogers briljerer, Bjørn Risshall misser en avslutning, men klipper ballen ut av ei Alienshånd like etter. Bryt, og Vikings har ballen på fem minutter igjen. Mike Mackell senker er poeng, og det er 9-4.Men se så. Ett spilleminutt etter er ledelsen utlignet, og Risshall har fått en svetteperle i panna. En nydelig kombinasjon mellom Rogers og Mackell sender Viikings opp i 13-9, Aliens har ikke tenkt å gi seg. Energien er høy, ledet an av Mustafa Mahrin, som aldri står stille. En komplett spiller, god å drible, en jækel på langballene, en drivende spillfører og sterk forsvarer. Mahrin er arkitekten bak Aliens' opphenting og perioden ender 13-17.

2. periode:Björn Risshall legger to, og coach Robert Holm forsøker flere sammensetninger i laget. Dommeren misser på en avgjørelse, og Mjødberget går i bane rundt sin egen fornuft. Snart står det 19-24, og spillet går ikke i Vikings' favør. Ingen kan forvente å leke seg gjennom Aliens, det svikter særdeles stygt i forsvaret - gang på gang. Et par ganger får Aliens rene altergangen fram til kurven, Hamad Mostafa får Vikings til å danne æresgarde på begge sider av sin spasertur ned til kurven, og Vikings er så passife av han kunne tatt opp en tusj, skrevet "Svin fór yfir Rhin, kem aptr svin",, spyttet tre ganger, pelka en bøselapp og tatt en hamburger, før han droppa ballen i kurven. På halvspilt periode står 25-34, og dette går IKKE bare bra.

Vikings har på tre minutter igjen begynbt noe som ligner ei opphenting,. Aliens' ledelse er bare ti poeng. Rogers bommer. stemninga er dau. Robert Holm vet ikke si arme råd. Mackell legger en vakker kurv. Men Vikings bommer for mye på opplagte sjanser, de får ikke inn oppløpene som koster arbeid. En ting snapperne, og rykkene, ce kjappe bonuspoengene. At de uteblir i en kamp er til å leve med. Men sliterpoengene, hvor hele laget tar ut maks og bidrar til en avslutning, skal gi uttelling, Det er kampens sikringskost. Konfektene er lekre, men det er ikke de som vinner seriene.

Ved periodens slutt står det 37-50. Ser ut som det er et ønske med ekstrarunder...Ved periodens slutt står det 37-50. Ser ut som Vikings ønsker seg ekstrarunder...

Ikke så dumt, kanskje. Med spill på nivået Vikings utviser nå burde de kanskje ikke strebe så mye etter finale. Ved pressebordet utvilkles en teori om at coach Holm ikke ønsker seier for Vikings. Et tap tvinger jo vikingene til å skaffe seg mer krigserfaring, som kan bli bra å ha i et sluttspill...

3. periodeVikingene spiller opp alle muliigheter for feil akkurat nå. Alt fra personlige småfeil til de mer kardinalske, som å levere ballen til motstanderne og på elskiverdigste, høfligste måte si værsgod skyt, skal jeg hjelpe til med å treffe?

Mustafa Mahrin tillater seg å ha det artig på banen mens han spiller mot kavende vikinger. Det er desperasjon over Fitim Troni som ikke sentrer, det er en morsk stramhet kommet over Jeff Rogers, Kristian Storm Hansen og Björn Risshall henter fram hele spekteret av baskethåndverk, og får uttelling. William Pavlic hele tida ut som 91 Stomperud på vei hjem til jul, men det er hans spillemodus. Kampen er satt på vippen rent spillemessig nå, Vikings vet at de må sette inn et trykk nå. Storm Hansen legger en umulig kurv og får straffe attpå. Sluggeren blør litt og må lappes, så Risshall tar skuddet. Sju poeng mangler på ledelse. Vikings kryper oppover, Aliens står nesten rolig nå. Det trykkes godt, og Aliens kan ha mista rytme, skyv og drag. Risshall og Pavlic setter fire viktige poeng. og det står 53-58. Mackell plugger inn ytterligere to, og humøret er tilbake for fullt i kampen.

Aliens er rystet og tar telling på 55-58.Sanel Gabela trykker ned en milelang treer og skremmer vannet av Aliens, pressebenken og resten av hallen. Herlig!

Dommern ble visst redd også, og i beflippelsen delte han ut en feildømming til Vikings, og Hamad Mostafa får to gratis. Rogers bommer, 2 min 28 gjenstår av perioden, og det skiller tre lusne poeng. Det står respekt av Vikings' opphenting. Men det svikter defensivt, som vanlig.

Risshall plukker hjem to poeng, men det gjør Aliens' gode Stanley Ocitti, som har funnet skuddarmen. Så viser Aliens format, Mustafa Mahrin leverer skoleeksempler på enkle oppskrifter., Men s vikingene gjør det vanskelig og sammenfiltret som en linekveil etter en storstorm. Stillinga er 62-70 ved periodens utløp. Kan vi få en opptur nå, eller?4. periode:

Femti sekunder ute i perioden er forskjellen ti poeng igjen, og Greg McQuay leverer kampens første dønk etter en paradespasertur gjennom Vikingsforsvaret.

Mjødberget er gått hjem, jeg har aldri hørt dem stillere, snillere høfligere når motstanderne tar straffekast. Er det noe nytt de har begynt med?

Pavlic får inn en finte og to poeng. Sånn skal det gjøres. Men ellers er laget parkert. På seks minutter igjen av kampen er Aliens i ferd med å stikke fullstendig av. 70-86.

Ikke engang Storm Hansen får inn klare sjanser - i alle fall ikke mer enn én av to. Gabelas skuddarm virker ikke. Fitim Troni tar ansvar og legger en dristig treer. Lykken står den kjekke bi. Fire og et halvt spilleminutt gjenstår.Det vrimler av feil, spillet har helt mistet rytmen, kampen ebber ut sjøl om det står over 4 minutter igjen. Situasjonen er ikke håpløs - ikke gi opp nå. Rogers planter to poeng, på tide med en langspurt. Mackell viser hvordan man setter seg i respekt under kurven. Risshall tar en personlig feil, men stopper ikke Rylan Hainje, som setter to . 75-96, og det begynner å smake flaut. Hvor mange slike som dette skal vi få før fyr og flamme igjen inntar Harstadhallen?

Ei bittelita glo av lys: Fitim Troni har reist kjerringa etter en slapp åpning, og holder Mustafa Mahrim i sjakk. På tre sekunder igjen står det 81-99, og Björn Risshall måtte ha blinka inn to tipoengere skulle Vikings ha tatt søtsmaken ut av hulltanna på et velspillende Aliens-lag. Dommerne vil ikke gi ham mer enn ett poeng pr kurv. Kampen ender 83-99.