Trygg is

Det meldes om fine forhold for vintersport på islagte vann i distriktet.

  Foto: Sverre F Isaksen

  Foto: Sverre F Isaksen

nyheter>>

De siste dagene har det frosset på flott stålis ved ferskvannene rundt i området. Her er det gode muligheter for å ta fram skøytene eller bare prøve fiskelykken. Vær likevel klar over at det kan være variasjoner i iskvaliteten på de forskjellige vannene.

Hans Erik Myreng jobber ved Parabolflua i Harstad. Her har de god kontakt med folk som ferdes mye på vann rundt i området. - Vi har fått inn mange rapporter de siste dagene om bra is. Møkkelandsvannet har 10.-12.centimeter med stålis. Ved Tennevannet som ligger oppe i Tennvassåsen var vi selv og fisket i helga. Her var det trygg og fin is på cirka 15. centimeter, sier Myreng.

Vis varsomhet

Grunne vann fryser stort sett tidligere enn de dypere. Dype vann kan også ha strømninger som gjør at isen er tynnere lenger utpå enn ellers. En god forhåndsregel er å holde seg nært land og unngå å gå utenfor elveløp og oser.

En tommelfingerregel fra gamle dager sier at fire tommer tykk stålis skal holde en hest med slede.

Myreng er noe usikker på iskvaliteten på Steinvannet og Storvannet nord og sør. Særlig Steinvannet er kjent for å ha en del strømninger som gjør at isen kan være noe tynnere i dype områder. - Er du i tvil så hold deg nært land, er hans oppfordring.

Stabilt vintervær

Ifølge yr.no ser det ikke ut til å komme noe nedbør de første dagene, samtidig som vi får noen få kuldegrader. Dette skulle tilsi flotte forhold for de som måtte ønske å ta turen ut på et av de mange vannene som finnes rundt i Harstad.