Vikings tapte mot Jets - her er kampen!

Harstad Vikings møtte Bærums Verk Jets i Harstadhallen fredag, og ble grisebanket. Du følger kampen her - nærmest poeng for poeng.
nyheter>>

Ett minutts stillhet åpner kampen mellom Vikings og Bærums Verk Jets i Harstadhallen denne fredagen.

1. periode.

Bærums Verk Jets skal bankes i kveld, og ballet åpner med to poeng til hvert lag, før Björn Risshall setter en treer fra klokka ti over to, og dernest en til. Dette lover godt, og Harstad klarer å finte et forsvar som Chris Crosby somler vekk, men etter noe rotete angrepsspill senker Crosby sin kurv. Spiller bølger lettpåtå fram og tilbake, før Jets jobber seg opp en håndfull poeng, og tar en liten ledelse ved halvspilt periode. 11-14.

Jets tar poeng etter poeng, og det går i det hele tatt ikke særlig bra for Harstad å få poeng. Det rotes i angrep og bygges lite i forsvar. Perioden går opp mot 14-27, og det blir timeout for Harstad.

Katastrofen nærmer seg, idet perioden går inn i siste spilleminutt ligger Jets femten over. Det akter William Paviic å gjøre noe med. Vikings får det glatte lag fra Mjødberget, som ikke tilgir slurv, sludder og slendrian. 23-33 ender perioden med.

2. periode

Jets fortsetter stormrittet over en paff, tafatt og fetlanes bande vikinger. På det meste skiller tretten poeng, men så tar det fyr i erra på vikingan. Jeff Rogers skårer et par viktige poeng, som kan bli vendepunkt, i fjerde minutt av første omgang. Jets blir skremt til timeout, vikingan har åpenbart bestemt seg for å jafse i seg ledelsen.

Johannes Eckhoff vet akkurat det, og har gitt barske beskjeder til sitt jetsett. Rogers klipper av ennå et mål. Risshall følger på. Crosby og en Jetsspiller går i klinsj over en ball. Vikings bryter nok en gang, og nå har denne kampen fått tenner. Crosby er ille plaget av Orji Okoroafor, som vil holde i ham og kanskje synge ham i øret. Dommern ser det ikke.

Men Crosby er en ål i en slimbalje i dag, og reduserer ytterligere. Jetsspillerne driver smått klatretrening på vikingene, men dommerne ser fortsatt ikke. 40-45. Rette veien! Og tre minutter to go.

Dommerne ser derimot at William Pavlic holder en motspiller, og Pavlic ser ut som han har ramla fra en annen planet. Det mangler bare at dommern blåser for ingenting - noe han også gjør. Jets Rodney Hawthorne legger to straffer, og Jets ligger ti foran. björn Risshall har bestemt seg for å gi alt. Han stuper, lander i fanget på et par skrekkslagne sidelinje-publikummere, men skadene er til å gå med. Med unntak av Sanel Gabelas sikre to straffer etter ei Jets-holding, holder avstanden seg.

Gjespende kjedelig spill, utrolig lite artisteri, mye frustrasjon. Perioden slutter i et gjesp på 42-54.3. periode

Vikings fortsetter uten Chris Crosby, og kampen holder seg med avstanden mellom lagene. Det er helt håpløst for Harstad å bite stykker av ledelsen på et dusin poeng til jet'erne.

Jeff Rogers retter etter et skuffet goddammit mot pressebenken, han tenker på dommerne, som spiller Jets' kamp. Det ser ut til at Vikingsledelsen har en jobb med å gjøre basketdialekten fra Harstad kjent sørpå, hvor dommerne kommer fra.

Det henger igjen fra vikingtida, søringan skal gi igjen nå, skal du se. De tålte ikke at Hunden fra Bjarkøya var nede og stakk hull på kong Olav, den gapstrikjen. Artig teori det der. Nå skal de naturligvis hevne seg...

4. Periode

68-84. Jeff Rogers senker en kurv, men Jets er like raske på andre sida av banen. Det er en verkebyll. Coach Robert Holm står og gjør storkorsets tegn hver gang han strekker armene ut i beklagelse over enh dommeravgjørelse eller en døll fra egne spillere, eller en suppekrøll fra motstanderne.

Storm Hansen mottar en albu under eget tempel på fire minutter gjenstående stillinga er 77-86 - ved Risshall Nå begynner. Gabela mottar nok en albu, og dommeren får tilsnakk fra ellers meget lugne Jeff Rogers. Ikke lett å spille kurver når tre motstandere er på banen - Jests og to dommere. Gabela gjør det likevel, en herlig trepoenger, og stemninga eksploderer i hallen.

Fitim Troni er ute med fem feil. Det står 80 - 86, og tre minutter spilletid. Jets bommer STORT på en straffe, og nå skjer det som ofte skjer i Harstadhallen. Det blir spill de siste minuttene. Vikings pleier jo å gjøre det spennende - med panikk på.

To minutter igjen. Sanel senker en ren og rank treer. 83-91, og Jets bommer på nok en straffe. Nerver. Jeff Rogers snapper en ball, og det må han slutte med, mener dommern, og blåser for slag på armen.

To straffer som Jets får inn. Det rotes i Vikingsforsvaret nok en gang, og Jets tildeles straffe etter straffe. Ingenting vil inn for Vikings. Kampen er tapt, men ikke sjarmen, så Rogers dykker inn i publikum og får en kjempeklem til trøst.

Trengs. Kampen ebber ut og ender på 83 - 100.

Det var mye dommer i denne oppstykkede og rotete kampen. Men å si at Vikings var banens beste menn er å hale det fullstendig ut i urimeligheten. Vikings må samle seg kraftig hvis de skal gjøre jåsspeisa av Eckhoff sine beste guta.

----

Vikings-innsamlingen til katastrofeofrene i Sørøst-Asia, derimot, ender respektabelt. Fra auksjonerte drakter og innsamlinger under kampen kommer det 95 000 kroner inn.