Vil ha deg med på en grønn omstilling

Det sa foredragsholder og forfatter Andreas Ytterstad under miljøkonferansen Klimalørdag på Høgskolen i Harstad lørdag.

KONFERANSE: Andreas Ytterstad holdt foredrag under Klimalørdag på Høgskolen i Harstad.   Foto: Theodor Karlsen

ENGASJEMENT: Miljøaktivist Andreas Ytterstad ønsker at du og Norges befolkning skal ønske en grønn omstilling  Foto: Theodor Karlsen

nyheter>>

Klimalørdag ble for første gang arrangert i 2013. Årets arrangement er andre gang konferansen blir arrangert, og er i tillegg en del av Forskningsdagene.

- Vi må få folk til å engasjere seg, for å få flest mulig å forstå hvorfor en omstilling fra petroleumsvirksomhet til fornybar energi er viktig, sier Andreas Ytterstad.

Trenger deg

Miljøaktivisten mener derfor at engasjementet til folket er viktig for at lederne våre skal handle. Han vil ha deg med på laget.

- Vi har snart sluppet ut mer karbondioksid en det naturen kan tåle. Vi må se konsenkvensene og satse på en omstilling- Vi må sette et krav om en grønn omstilling, sier Ytterstad.

Ytterstad er forfatteren bak boken «Broen til fremtiden», i tillegg til at han er medieforsker og klimaaktivist. Han har spesialisert seg i klimajournalistikk.

Lørdag holdt han foredrag på Høgskolen i Harstad, både om hvorfor det trengs en grønn omstilling, men også om hvor viktig det er at verdens befolkning forstår den viktige betydningen med en grønn omstilling i Norge.

Sterk gjeng

Konferansen ble arrangert av Klimavenner i Harstad, som består av de fem miljøorganisasjonene Attac, Concerned Scientists Norge, Naturvernforbundet, den Norske Kirke, Natur og Ungdom og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. I tillegg er Den norske kirke med i Klimavenner Harstad, og er derfor også med på å arrangere konferansen.

Oppslutningen var god. Både yngre mennesker og godt voksne tok turen til konferansen.


Les mer i Harstad Tidende mandag.