Røykla flyplassen på Evenes:

Mercedes mot Camaro og superraske Teslaer

Se bildene fra bilshowet lørdag.
nyheter>>

Over 1300 motorfrelste tilskuere fant lørdag veien til Evenes flyplass for å oppleve racing med røyk og raske biler i alle fasonger.

I alt 40 biler fra Tromsø i nord til Mosjøen i sør stilte opp for å skape spenning og stemning ute på flystripa.

Til tross for en ganske sur nordavind holdt tilskuerne ut for å se en rekke forskjellige biltyper i aksjon. Her stilte alt fra spesialbygde dragracingbiler opp sammen med gamle Mercedeser og superraske Teslaer, og det ble god underholdning hvis en ser bort fra litt lange pauser mellom heatene.

Mercedes vs Camaro

Spesielt gøy var det å se en tilårskommen Mercedes kjøre fra en Camaro på de tilmålte 201 meterne som var strekninga det ble konkurrert på. Mattis Lihaug fra vesterålsteamet «Sinnsyk Racing» gliste bredt etter å ha satt amerikaneren på plass.

– Persen er 8,3 sekunder på 201 meter, og det synes jeg er bra for denne 1984-modellen. Den har blant annet fått ny motor, girkasse og bakaksel, men alt er originale Mercedes-deler, og den går som et skudd selv om den ikke akkurat ser ut som et fartsvidunder.

Viktig stevne

Løpsleder Hugo Pettersen var storfornøyd med publikumsoppslutninga.

– Vi har hittil hatt et fint stevne og setter pris på at så mange finner veien hit. Det skjer mye denne dagen, og vi konkurrer blant annet med bilsport på Moan og festspillåpning i Harstad. Dette stevnet er årets hovedarrangement for AMCAR Harstad, og når vi både har god påmelding av folk som vil kjøre og mange publikummere, så er vi fornøyd.

- Vi startet med dette i 1997, og bortsett fra ett år, har vi arrangert Night of Thunder hvert år. I kveld har vi hatt litt problemer med tidtakinga på grunn av en pc som sviktet. Det tar derfor litt lengre tid når ting må gjøres manuelt, men det ser allikevel ut til at publikum trives her.