Får besøk av kjendissame:

Snakker om seksualitet for barn og unge

Den samiske kjendisstylisten Erlend Elias besøker Várdobáikis samiske barne- og ungdomsgruppe.

Kommer Erlend Elias gjester snart regionen.  Foto: Evine Skoglund

nyheter>>

Várdobáiki er i gang med prosjektet Identitet, seksualitet og helse, med samiske barn og unge som målgruppe. Várdobáiki har gjennom prosjektet tilbudt et møtested for barn og unge hvor tema som identitet, seksualitet og helse går som en rød tråd gjennom et helt år.

- Erlend Elias står åpent frem som homofil og er i tillegg lulesame. Vi ble svært glade da han takket ja til å komme og snakke med våre barn og ungdommer om dette. Ungdomsgruppen vår har vært med på å lage plan for dagen og stå for selve arrangementet, forteller Várdobáiki i en pressemelding.

Møtet finner sted 10. mai på Márkománák samiske barnehage, Planterhaugen.

Erlend Elias er en kjent og veletablert stylist, make-up artist, konferansier og foredragsholder med base i Oslo. De siste årene har han blitt et kjent navn over hele landet, og har nylig blitt tildelt titler som "Årets Nordlending" og "Årets homo". Han er født og oppvokst i Tysfjord i Nordland.

Som stylist har han jobbet med de fleste norske kjendisene samt en god del utenlandske, deriblant Amy Winehouse, TV-kokken Nigella Lawson og Hollywoodfrue Maria Montazami. Erlend Elias har frontet flere kjente make-up merker og har også vært moteredaktør i et mote/livsstilsmagasin.

Erlend Elias ble for alvor kjent gjennom sin egen TV-serie, hvor han også viser at humor kan tas til et helt nytt nivå. Han viser at selv om man er høyt respektert kan man ha mye selvironi og viser samtidig hvor viktig det er å være lite selvhøytidelig for å fange publikum. Erlend Elias blir også mye brukt innenfor riksdekkende TV og radio som benytter hans kunnskaper til å formidle både moter, trender, svare på spørsmål, gi kommentarer etc. Han er ofte i media og er respektert for sin seriøsitet og sin dyktighet innenfor dette fagfeltet.

Erlend Elias har det siste året jobbet mye med samisk design og mote. Han kommer snart med sin egen kleskolleksjon der han har hentet mye inspirasjon fra samisk kultur. Han var med på å arrangere Norges første Sapmi Fashion Week og en rekke andre moteshow, der han har vært både konferansier og koordinator.