Ble tredje best i konkurransen

Ungdomsbedriften Smak og Nyt hevde seg i prestisjetung priskategori i NM.

Fra venstre: Matias Martinsen, Henrik K. Jensen, Mathias S. Gjeitanger, Ohm Bekken, Alexander Bäckström og Digala Shine.  Foto: Kaja Baardsen

JUBLET: Ungdomsbedriften Smak og Nyt fra Rå vgs kunne torsdag ettermiddag slippe jubelen løs etter at de fikk 3.-plass i gastronomiprisen.   Foto: Kaja Baardsen

  Foto: Kaja Baardsen

nyheter>>

Smak og Nyt kapret 3.-plass under kåringen av gastronomiprisen under NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm. Torsdag klokken 15.30 kunne guttene fra kokk- og servitørlinjen på Rå vgs juble.

Mathias S. Gjeitanger, daglig leder i ungdomsbedriften Smak og Nyt, er svært fornøyd med plasseringen.

- Det var ikke noe vi hadde forventet siden vi fikk tøff konkurranse fra flere andre ungdomsbedrifter, sier Gjeitanger, og legger til: 

- Det ble god stemning da vi kunne gå opp på scenen og motta diplomet.

Norsk tradisjon

Det var totalt åtte ungdomsbedrifter representert i konkurransen om gastronomiprisen.  I tillegg til Smak og Nyt, var også Scootex UB fra Heggen vgs og Fem fine Frøkner UB representanter fra Troms under norgesmesterskapet. Sistnevnte var til og med gjester på kjøkkenet til Wenche Andersen i God Morgen Norge onsdag.

Smak og Nyt presenterte to produkter for juryen. Sildgrynssuppe er fra 1800-tallet, og er ikke lenger mulig å finne på markedet. Presentasjonen imponerte imidlertid juryen.

- Vi vil prøve oss på god, gammeldags norsk tradisjon. Én fra juryen sa at han støttet dette produktet hundre prosent. Vi fikk også skryt for etiketten, sier den daglige lederen for Smak og Nyt.

De hadde også med seg syltet sild.

- Det er en sild med mildere smak. Både unge og gamle som egentlig ikke liker sild, kan lære seg å like smaken med dette produktet, forklarer Gjeitanger.

Skal feire

Gjeitanger forteller at ungdomsbedriften har en plan om å videreføre produktene ut på markedet.

- Kanskje vi får et samarbeid med produsenter og leverandører for å videreføre produktene. Planen er hvertfall å vise fram det fram på markedet.

Men først skal guttegjengen feire 3.-plassen.

- Vi er veldig fornøyd. Nå blir det feiring når vi kommer hjem til Harstad. I kveld setter vi oss på flyet til Evenes med et smil om munnen, avslutter Gjeitanger.