Verdensmesteren kommer til turrenn

- Dette betyr mye for oss, sier rennleder Marcus Nygård.

Finn-Hågen Krogh med trofeet han fikk som sammenlagtvinner i sprintcupen. Neste sesong vil han kjempe om den største krystallkulen.   Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

nyheter>>

Turrennet Spanstind Rundt i Lavangen får i år en stor attraksjon på deltakerlisten.

Verdensmesteren Finn-Hågen Krogh stiller i konkurranseklassen, og det tror rennleder Marcus Nygård vil være et stort trekkplaster for arrangementet.

- Betyr mye

- Det er ordentlig stort å få Finn-Hågen Krogh på startstreken. Det betyr mye for oss å få et slikt navn til rennet. Vi har ikke hatt noen så store løpere så lenge jeg kan huske, sier Nygård.

Landslagssmører Arne Markus Svendsen er opprinnelig fra Lavangen, og fikk den ferske verdensmesteren til å stille i Spanstind Rundt som arrangeres for 31.gang.

- Vi var heldige. Det er helt fantastisk at vi har fått en så stor løper til rennet vårt, fortsetter rennlederen.

Stor pågang

Han mener Krogh fungerer som en stor attraksjon for turrennet på 21 kilometer. Nygård tror det vil dukke opp betydelig flere løpere i konkurranseklassen.

- Vi ser på påmeldingslisten at det har vært større pågang i år sammenlignet med de foregående årene, sier Nygård, og legger til at rennet har 130-140 påmeldte to dager før start.

I 2010 satte Spanstind Rundt deltakerrekord med 446 løpere, og er nå blant de største turrennene i Troms.

- De siste årene kan vi vise til svært gode tall. Vi bruker vanligvis å ende på rundt 400 påmeldte. Det er derimot svært væravhengig hvor mange som vil stille til start. 

Han trekker frem frivilligstaben på 50-60 personer, og roser det store engasjementet i gruppa like før rennstart Skjærtorsdag.

- De frivillige jobber døgnet rundt for å kjøre løyper og bidrar i komiteen.