Overtar som ny redaktør av Radio Harstad

Lover mer rock på eteren.

Tommy Vandalsvik (33) er den nye ansvarlige redaktøren av Radio Harstad.  Foto: Børge Hoseth

nyheter>>

Tommy Vandalsvik (33) er den nye ansvarlige redaktøren av Radio Harstad.

Bengt Simonsen sa opp sin stilling i Radio Harstad i juni i fjor etter at han hadde vært suspendert en periode av Harstad kommune fra stillingen som daglig leder og redaktør av landets eneste ungdomsdrevne lokalradio. Fram til nå har stillingen stått ledig.

Vandalsvik har tidligere vært innom Radio Harstad blant annet som programleder og som reiseleder til Rock mot Rus. Dette var en jobb han ville ha da stillingen ble ledig.

- Jeg mener det er en spennende jobb. Jeg vil bidra mer og utvikle konseptet videre, sier Vandalsvik.

Han er for mange et kjent fjes fra byens rockemiljø, blant annet som leder i rockeklubben. Han har også arrangert konserter, i perioder vært assistent på Ungdommens Hus og gjort annet frivillig arbeid i Harstad.

- Betyr dette mer rockemusikk på radioen?

- He he. Ja, kanskje det. Min tanke er i alle fall å få flere ungdommer til å lage flere program. Så får det være litt opp til ungdommen hvilken musikk de bruker og hvilket innhold radioen skal ha. Jeg vil hjelpe til og være med på å utvikle dette, sier Vandalsvik, som fram til 15. juni vil ha halv stilling som redaktør.

- Jeg er for tiden student. Fram til jeg er ferdig, vil jeg jobbe 50 prosent. Fra 15. juni er jeg i full jobb som ansvarlig redaktør i Radio Harstad. Jeg er veldig gira på jobben.

Radio Harstad ligger under Kulturenheten til Harstad kommune, som ledes av kulturskolerektor Halvard Bakklund. Åtte menn og to kvinner ønsket redaktørjobben, men det var Vandalsvik som trakk det lengste strået.

- Vi hadde fire personer på intervju. Jeg er veldig positiv til hvor mange gode søkere det var til jobben. Vandalsvik gjorde et godt intervju, og hadde det vi var ute etter. Blant annet erfaring med radio fra før og erfaring fra barne- og ungdomsarbeid. Han skilte seg ut på helheten, sier Halvard Bakklund, rektor/enhetsleder ved Harstad kulturskole.

Vandalsvik er glad at radioen nå ligger under Kulturenheten.

- Det betyr at radioen kan samarbeide tettere med Ungdommens Hus og Harstad kulturskole og at det er flere folk å spille ball med. Det blir en spennende tid framover for ungdomsmiljøet i byen, fastslår byens ferskeste ansvarlige redaktør.